Koliko je to milijuna kuna na okupu? U jamčevinama

Autor teksta Sanjin Španović voditelj je i urednik emisije Veto na Jabuci TV i pokretač portala Zagrebancija.com

Autor: Sanjin Španović 7/20/2015 0:07

Stigao je tako u petak popodne novinarima na mail iz Ureda gradonačelnika poziv “Hrvatskog nogometnog saveza na otvorenje Informativno-multimedijskog centra Hrvatskog nogometnog saveza Budi ponosan”.

Centra “što će ga u ponedjeljak, 20. srpnja, u 12,00 sati, u Petrinjskoj ulici 2, otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker”.

U petak popodne, na kraju tjedna u kojem su svi pokazali emocije po pitanju pravosuđa i sustava jednakosti i povlaštenih kasta u Hrvatskoj.

Jedni su se zapitali o pravosuđu u Hrvatskoj. A drugi potvrdili svoje teze o političkom progonu onih koji ne vole Hrvatsku, koriste komunističke metode i ostalih optužbi na tom dugom popisu koji krivca vidi vidi u vrhu Vlade Zorana Milanovića.

Prvo je to bilo nakon prihvaćanja jamčevine braći Mamić i njihovom intimusu Damiru Vrbanoviću. Vodećih ljudi Hrvatskog nogometnog saveza. I to bez ikakve mjere opreza na temelju obećanja da neće utjecati na svjedoke ili ponavljanja istih sumnjivih djela.

Za što se eto sada istražuje upravo samog gradonačelnika Milana Bandića koji je samom sebi, cinično će mnogi, solidarno dodjelio 30 plakata. Da bi mu potom onda isti taj Županijski sud dva dana nakon “slučaja Mamić i company” skinuo sa leđa optužnicu u slučaju plakati udruzi “U ime obitelj” koju personiciramo kroz Željku Markić, još jednu osobu koja javnosti izaziva emocije, pozitivne ili negativne.

Dosad su svi navedeni nam emocije izazivali svako odvojeno.

Oni koji ne vole Bandića, Mamiće, Turudića i slične su se, rekli smo već, zgrozili i izgubili vjeru u taj pravosudni sustav u Hrvatskoj. I potvrdili svoje teze o “moćnoj Turudićevoj paukovoj mreži koja podilazi prijateljima?”.

Oni koji ne vole aktualnu vlast iste te slijepo podržavaju. I vide kao žrtve predizborne kampanje nesposobne Vlade.

A od ponedjeljka su ti akteri društvene scene odlučili se skupiti na jednom mjestu zajedno. Odlučili su se tako hladno grupirati i poslati očito neku poruku.

Koliko će to samo biti milijuna kuna jamčevina na jednom mjestu? Najmanje 23 milijuna kuna, a možda i 27 ako dođe i Zoran Mamić.

U samom srcu Zagreba.

Pokraj spomenika velikana Stjepana Radića.

Koji je rekao da se ne srlja kao guske u maglu.

Samo kome od tih dviju strana javnosti?