Dobitnica prestižne nagrade je Tena Štivičić

Autor: Marija Horvat 7/20/2015 0:11

Ravnopravnost spolova je sve češća tema današnjice. Razlike između žena i muškaraca još su uvijek prisutne, no u sve manjoj mjeri. U poslovnom svijetu sve je više žena koje nižu svoje uspjehe koji su prepoznati i okrunjeni izborom za ženu godine.

– Na izboru su nominirane žene koje su poslovno postigle velike uspjehe. Izbor se održava gotovo 20 godina, a svake godine kod nominacije ima sve više žena. Konkurencija je velika, a teško je odlučiti uopće koja će biti nominirana. Za dobitnicu nagrade još se teže odlučiti, svake godine žiri ima doista težak zadatak – izjavila je organizatorica izbora “Žena godine”, Ana Gruden.

Titula je pripala književnoj kritičarki i kolumnistici Teni Štivičić.

– Velik je uspjeh uopće biti nominiran, oduševljena sam i doista mi je drago da je ovako ispalo. Pišem kolumnu posvećenu ženama već 13 godina tako da mi ova nagrada doista mnogo znači – prokomentirala je dobitnica nagrade Tena Štivičić.

Za prestižnu titulu natjecalo se 5 kandidatkinja, a samom izboru prisustvovao je i prvi čovjek metropole.

– U ovom gradu ima jedino više žena nego muškaraca. Muškarci bi bez žena bili izgubljeni. Zato sam ja u Gradskoj upravi okružen ženama, a i one samnom – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Zagrebački gradonačelnik prokomentirao je i ulogu dama u društvu.

Ova prestižna nagrada dodjeljuje se od 1995. godine. Konkurencija je svake godine sve veća, ovo je odličan poticaj svim ženama da budu uspješne na poslovnom planu i možda danas-sutra postanu vlasnice ove titule.