Provedite vikend na Bundeku uz besplatno kestenje i portugizec

KUD Prepuštovec 14. i 15. listopada uz istočnu šetnicu jezera na parku Bundek, organizira tradicionalnu manifestaciju 'Kesteni i portugizec' na kojoj će se svim posjetiteljima besplatno dijeliti kesteni, a svi zainteresirani moći će kušati i kupiti mlado vino portugizec

Foto: Ilustracija

Ako još uvijek nemate planove za vikend, a htjeli bi ste uživati u jesenskim plodovima, onda sunčanu subotu i nedjelju na Bundeku rezervirajte za manifestaciju ‘Kesteni i portugizec’.

– Ovim bihputem pozvao naše drage sugrađane da nas ovoga vikenda posjete, da osjete prve mirise i okuse jeseni, te da njihovo mjesto susreta i druženja bude na Bundeku. Ujedno pozivam sve da dođu u subotu u 12 sati jer će nas posjetiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji peče najbolje kestene i uvijek se na njegovoj pečenjarnici stvori najveći red – rekao je predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar.

Kraj listopada i početak studenog osim za kestene, rezerviran je za i ispijanje portugisca. Riječ je o mladom vinu koji se odlično sljubljuje s ovom najpoznatijom jesenskom poslasticom.

– Ova godina je bila dobra za portugizec. To je sorta koja je kao i vino – ranije dozrijeva, brzo se bistri i treba se piti u ovoj fazi do Božića. Dođite na Bundek i uživajte u portugiscu, bit će dovoljno za sve – izjavio je predstavnik proizvođača portugisca Miroslav Polovanec.

Povodom Svjetskog dana jabuka, 20. listopada, na ovu manifestaciju pozvani su i voćari koji će prezentirati svoje domaće proizvode. A ako ovog vikenda na Bundeku i popijete koju čašu više, ne brinite jer će se zagrebački gradonačelnik pobrinuti za sve.

– Da vas manje “hiće” pijte normalno, umjereno, do litre. Nemojte voziti automobil, a ako netko bude kratak za javni prijevoz neka se javi, platit ćemo mu prijevoz. Ja i tako ne smijem “cugati”, pa ako nekoga treba prevesti, budem ja, ako baš bude inzistirao da ga gradonačelnik preveze kući – poručio je Milan Bandić.