ANDRIJA MIKULIĆ: “Zagrebu treba kamp na Sveticama, ali pod transparentnim uvjetima”

Prezentacija projekta odgođena je zbog, kako je rečeno, dopisa HNS-a u kojem stoji da nisu u mogućnosti sudjelovati u daljnjem radu na projektu dok ga ne razmotre na idućoj sjednici Izvršnog odbora

Na jučerašnju prezentaciju projekta izgradnje Hrvatskog atletsko – nogometnog centra Svetice bili su pozvani svi predsjednici skupštinskih Odbora i Klubova gradskih zastupnika, no ona je na kraju ipak otkazana. Kako je predsjednik Skupštine Andrija Mikulić obrazložio, HNS je uputio dopis u kojem stoji kako nisu u mogućnosti sudjelovati u daljnjem radu na projektu dok ga ne razmotre na idućoj sjednici Izvršnog odbora.

– Moram biti iskren da me malo čudi što se s tom temom i takvim pitanjem tek sada ide na sjednicu Izvršnog odbora HNS-a, a Grad Zagreb i Skupština, otvorili su im sva svoja vrata i prozore kako bi se omogućila izgradnja takvog nogometnog kampa na Sveticama. Na prošloj smo sjednici Skupštine tražili da se točka povuče jer nismo imali sve relevantne podatke i nismo mogli dizati ruku za nešto o čemu ne znamo sve. Ne može nam se reći da se površina i kvadratura smanjuju, a ne znamo o kojim se površinama radi. Upravo smo iz tih razloga i tražili da nam se projekt detaljno prezentira, na što smo onda dobili ovakav dopis. Smatram da Grad Zagreb mora imati jedan takav kamp, ali pod jasnim i transparentnim uvjetima – kazao je Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Do daljnjeg, sudbina kampa na Sveticama ostaje neizvjesna.