Problemi s kanalizacijom na Črnomercu otvorili Aktualni sat sjednice Gradske skupštine

Samo 150 metara iznad KB Sestre milosrdnice, u ulici Vinogradi, nalazi se otvoren kanalizacijski kanal, dok ulica Galovići nije sanirana nakon što su završili radovi na vodoopskrbnom i kanalizacijskom sustavu

Foto: Sarah Srdar Žiljak

Jedan od najvećih problema na Črnomercu je kanalizacija, barem ako se mož suditi prema pitanjima gradskih zastupnika upućenih zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću na današnjoj sjednici Gradske skupštine.

– Samo 150 metara iznad KB Sestre milosrdnice, u ulici Vinogradi, nalazi se otvoren kanalizacijski kanal. Stanari se guše u smradu fekalija i nije mi jasno zbog čega Gradu treba toliko vremena za rješavanje tog problema koji nije od jučer – upozorio je Darko Klasić (HSLS).

Aktualni gradonačelnik imao je spremno protupitanje.

– Postoje ljudi koji su izabrani – vijećnici u mjesnim odborima i gradskim četvrtima. A od mene je šarmantnija i direktorica Vodoopskrbe i odvodnje (Štefica Mihalic, op.a.). Dogovorite se, primite pod ruku i obiđite lokaciju – poručio je Klasiću Bandić na kraju ipak naglasivši kako će se i on pridružiti tom obilasku koji je najavio već za početak idućeg tjedna.

S druge pak strane, stanari ulice Galovići u Mikulićima imaju kanalizaciju, radovi su završili, no sanacija nije obavljena.

– Tijekom radova u spomenutoj se ulici urušila i betonska ograda – otkrila je gradonačelniku Tamara Ćubretović (SDP).

Sada je red na nadležnim podružnicama Zagrebačkog holdinga koje će Bandić upozoriti na navedeni problem. Oni moraju obaviti posao do kraja kako bi konačno u ulici Galovići završili svi radovi i stanarima se omogućilo normalno funkcioniranje.