PROSVJED PRED SKUPŠTINOM: “Kurenje je passe!”

U sklopu performansa aktivisti su zastupnicima na ulazu u zgradu Skupštine dijelili crvene kartone uz poruku da glasaju protiv usvajanja izmjena Prostornog plana Zagreba

Prosvjedni performans "Kurenje je passe!", Foto: Sarah Srdar Žijak

Uoči početka sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, aktivisti Zelene akcije i udruge UZOR organizirali su prosvjed na Gornjem gradu kako bi zatražili od zastupnika da se na današnjoj sjednici usprotive izmjenama Prostornog plana Grada Zagreba.

– Gradonačelnik Milan Bandić time želi nastaviti realizirati štetan projekt izgradnje spalionice otpada u naselju Resnik. Izgradnja spalionice nema podlogu u Planu gospodarenja otpadom Republike Hrvatske koji ju ne propisuje, kao što se ne nalazi ni u preporukama Europske Komisije koje zahtijevaju odustajanje od izgradnje novih spalionica, posebno  u sustavima koji imaju nizak postotak odvajanja kao što je to slučaj u Zagrebu – upozorila je Branka Genzić Horvat iz udruge UZOR.

U sklopu ovog performansa aktivisti su zastupnicima na ulazu u zgradu Skupštine dijelili crvene kartone uz poruku da glasaju protiv 3. točke dnevnog reda, odnosno usvajanja izmjena Prostornog plana Zagreba.