Kampusijada 2017. oborila rekord: Posjetilo ju je preko 1.500 ljudi

Najveći broj prijavljenih natjecatelja je očekivano bio s Hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta te Fakulteta prometnih znanosti

Ovogodišnju Kampusijadu 2017., u organizaciji Hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskog i Fakulteta prometnih znanosti, obilježila je rekordna posjećenost natjecatelja i posjetitelja. Prema procjenama, Kampusijadu je posjetilo preko 1.500 ljudi u što su ubrojani natjecatelji, volonteri, studenti i gosti. Posebno je razveselila brojka od preko tisuću prijavljenih natjecatelja.

Najpopularniji sportovi među studentima bili su nogomet (oko 150 ljudi), stolni tenis (oko 100 ljudi), bela (preko 100 ljudi) te jedan od najtraženijih sportova – beer pong (također oko 100 ljudi). Najveći broj prijavljenih natjecatelja je očekivano bio s Hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta te Fakulteta prometnih znanosti, a nakon njih slijede PMF, KIF, PBF, AF, ŠF i mnogi drugi (preko 10 različitih fakulteta). Na ovoj Kampusijadi volontiralo je preko 70 studenata.

– Nakon svega što smo prošli ove godine u Organizacijskom odboru, nakon svih poteškoća i problema izrazito sam ponosna na svoje kolege i na sve volontere koji su sudjelovali na ovom projektu. Smatram da je ovogodišnja Kampusijada oborila mnoge naše “nezapisane” rekorde. Jako smo zadovoljni projektom u cijelosti. Naravno, na tako velikom projektu mogući su i propusti, ali mi se svim silama trudimo da ih riješimo ili popravimo za sljedeću godinu. Nadamo se da će se ova prekrasna tradicija koja spaja ne samo naše studente, već i studente cijelog Sveučilišta u Zagrebu nastaviti – svoje dojmove prenijela je članica Organizacijskog odbora Nela Daničić.

Kampusijada je projekt pokrenut 2009. godine na Znanstveno učilišnom kampusu Borongaj. Prvu Kampusijadu je organizirao Studentski centar u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskim studijima, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom te Fakultetom prometnih znanosti. Projekt je oživljen od strane studentskih zborova triju spomenutih fakulteta te se u kontinuitetu održava od 2014. godine u svibnju. Studentske prijave zaprimaju se sa devetnaest različitih sastavnica Sveučilišta te s brojnih veleučilišta i visokih škola. Projekt je prepoznat na razini cijelog Sveučilišta u Zagrebu, te je nagrađen Rektorovom nagradom za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici u akademskoj godini 2015/2016.