Dobra zabava obilježila ‘Dane dječjih vrtića’

Bundek je bio domaćin, već tradicionalne, manifestacije 'Dani dječjih vrtića'. Uz niz domišljatih igri i ostalih zabavnih sadržaja, ovo događanje 21. godinu zaredom, veseli pripadnike svih životnih dobi, od najmlađih pa do onih starijih

Povlačenje užeta, dodavanje loptom i skakanje u vrećama, samo su neke od sportskih aktivnosti kojima su se bavila djeca na ‘Danima dječjih vrtića’. Osim pokazivanja natjecateljskog duha, uživali su u zabavno glazbeno- scenskom programu, a posjetio ih je i aktualni gradonačelnik.

– Oko 38.000 naše djece je u vrtićima, 5.000 u privatnim i vjerskim, a oko 33.000 u naših 60 gradskih vrtića – izjavio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Iskoristio je priliku kako bi pojasnio cilj mjere pronatalitetne politike ‘Roditelj odgajatelj’, koju je Grad Zagreb uveo u rujnu prošle godine.

– Računamo da će se broj prijavljenih popeti do 8.000. Idemo u susret tome da, oni koji žele čuvati svoju djecu doma, uz ljubav koju pružaju djeci dobiju i neka financijska sredstva kako bi mogli sigurnije živjeti u razdoblju ove krize i recesije. Jedini takvu politiku trenutno demonstriramo u Hrvatskoj, a i među svih 27 europskih metropola – istaknuo je Bandić.