Kakva nas budućnost čeka kad su knjige i čitanje u pitanju?

Za djecu i mlade organizirani su  natječaji za likovne radove 'Ubaci knjigu u vremenski stroj', a organizira se i panel o obrazovnim digitalnim platformama

Press materijal

‘Futurističko’ izdanje Noći knjige, manifestacije koja se u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige organizira sedmu godinu za redom, s ciljem popularizacije knjige i poticanja čitanja u Republici Hrvatskoj, održati će se 23. travnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Zagreb s početkom u 12 sati.

Noć Knjige 2018. bit će obilježena u gotovo 300 gradova i mjesta diljem Hrvatske. Mnogobrojni sudionici pripremili su brojne programe u kojima će pokušati odgovoriti na pitanje kakva nas budućnost čeka kad su knjige i čitanje u pitanju. Za djecu i mlade organizirani su  natječaji za likovne radove ‘Ubaci knjigu u vremenski stroj’, a organizira se i panel o obrazovnim digitalnim platformama na kojem će sudjelovati hrvatski izdavači školskih udžbenika.

Press materijal

Inspirirani nedavnim lansiranjem rakete Falcon Heavy u Zemljinu orbitu s dva putnika: automobilom Tesla Roadster i njegovim ‘vozačem’ (lutkom astronauta), simboličnog imena ‘Starman’, kojemu na putu do Marsa društvo pravi primjerak knjige ‘Vodič kroz galaksiju za autostopere’, objavljen 1979. godine, ovogodišnja Noć knjige posvećena je temi Budućnost knjige uz slogan koji je i krasio futuristički omot knjige Douglasa Adamsa – Bez panike!.

Rezultati novog godišnjeg istraživanja kupovnih i čitalačkih navika građana Hrvatske bit će prezentirani na svečanom otvorenju manifestacije.

Press materijal