Radovi na Trgu žrtava fašizma napravili pravu pomutnju

Predsjednik Vijeća, Petar Paradžik naglasio kako su radovi započeli bez mišljenja gradske četvrti, uvida u projekt te bez natječaja

Vijeće gradske četvrti Donji grad održalo je sjednicu Vijeća i to po prvi puta na otvorenome, točnije na Trgu žrtava fašizma, gdje su se počeli izvoditi radovi. Tim povodom su se na dnevnom redu našle dvije točke – zahtjev za hitnom obustavom radova te Zaključak protiv prakse netransparentnog izvođenja projekata i kapitalnih investicija.

Predsjednik Vijeća, Petar Paradžik naglasio kako su radovi započeli bez mišljenja gradske četvrti, uvida u projekt te bez natječaja.

– Tu samo znamo da se radi nešto. Možda je projekt fenomenalan, možda bi se mi s time složili, ali ne znamo o čemu se točno radi. Građani također ne znaju, zabrinuti nas zovu, izgubljeni su i uplašeni što se zbiva. Navodno je i nastala šteta u podrumu HDLU-a gdje drže svoju arhivu. Tražimo samo transparentnost u vođenju i organizaciji projekata, posebno kapitalnih investicija – poručio je Paradžik.

Od 13 prisutnih vijećnika, 10 ih je bilo za usvajanje obje točke, dok su za prvu tri vijećnika bila protiv, a za drugu su tri vijećnika ostala suzdržana.

– Ono što je zajedničko svim problemima u ovom gradu je to da se u ime nekog javnog interesa uništava i naše zdravlje i naš prostor. Ne obraća se uopće pažnja na to da mi želimo da se naš glas u ovom gradu više čuje – poručila je članica udruge Pravo na grad, Iva Marčetić.

Ukoliko i dalje bude ignoriranja te zahtjev ne bude prihvaćen, sljedeći korak mogao bi biti zbor građana, i to najkasnije do sredine svibnja, potvrdio je Paradžik.