Izložba Nada Žiljak – Skriveno InfraredART

Finale večeri je otvorenje izložbe, u 19.00 sati, renomirane slikarice koja će publici predstaviti dvadesetak najnovijih djela

Press materijal

Povodom Svjetskog dana glasa, 16. travnja obilježit će se u organizaciji Zagrebačke lige protiv raka pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvom, Lions Club Zrinjevac i Muzejom Mimara bogatim edukativno-promotivnim i umjetničkim programom s humanitarnim ciljem koji treba čitavu javnost podsjetiti na javno zdravstveni problem karcinoma grla i ždrijela.

U Hrvatskoj se svake godine otkrije oko 1000 novih bolesnika s tumorima grla i ždrijela. Ukazivanje na rizično ponašanje i educiranje o simptomima ima za cilj rano otkrivanje bolesti.

Humanitarna akcija udružuje vodeće medicinske stručnjake i renomirane umjetnike u borbi protiv zloćudne bolesti.

Press materijal
Press materijal

O zdravstvenom cilju ranog otkrivanja karcinoma glasnica govorit će se u stručnom dijelu programa u Muzeju Mimara, dok će umjetnički program slaviti glas kao vrhunski instrument darovan svakom čovjeku raskošnim glazbenim programom. Nastupat će proslavljeni umjetnici; Lidija Horvat Dunjko, Antonija Dunjko, Leon Košević /Tomislav Mužek i vokalni sastav The Messengers.

Finale večeri je otvorenje izložbe, u 19.00 sati, renomirane slikarice Nade Žiljak pod nazivom Skriveno – Infrared Art koja će publici predstaviti dvadesetak najnovijih djela.

Press materijal