IX. gimnazija povukla sredstva iz EU fondova

Deveta gimnazija

Autor: Tamara Marković, FOTO: Jabuka TV 10/24/2016 15:48

Deveta gimnazija itekako zna kako iskoristiti sredstva Europske unije kada je u pitanju dobar projekt. Naime, održana je završna svečanost projekta Fakultativna nastava iz biologije, astronomije i informatike, koji za cilj ima poboljšati kompentencije nastavnika u primjeni novih metoda i alata u poučavanju učenika, te ih usmjeriti u nastavku daljnjeg školovanja. Kroz ovaj projekt, škola je obnovila učionice sa 15 novih računala, teleskopom, opremili kabinet iz biologije, te su učenici putovali u sklopu nastave na radionice i izlete. 

 Partnerska škola u ovom projektu je XI. gimnazija, a profesorica Sonja Lušić Radošević kaže kako je ovim projektom zaintrigirala svoje učenike.

Ovakvim i sličnim projektima unaprjeđuje se sustav odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini. Deveta gimnazija uvijek je korak ispred kada je u pitanju tehnologija, a od nedavno nosi i naziv Microsoft Showcase School. Svaki novi projekt obogaćuje ovu školu, no još uvijek treba raditi na osuvremenjivanju u svim područjima.