IVANA ANČIĆ ANTOLOVIĆ DOBITNICA JE NAGRADE ‘VAM’ ZA 2018. GODINU

Dodjelu Nagrade podržale su brojne osobe iz javnog i političkog života, prijatelji i suradnici Udruge, članovi SVE za NJU i korisnice Centra za psihološku pomoć

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU je u subotu 09. ožujka 2019. uz prisutnost brojnih prijatelja i obitelji Andrijević i Matovac dodijelila Nagradu Vesna Andrijević Matovac za 2018. godinu pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Gradske skupštine Grada Zagreba i Gradonačelnika Grada Zagreba.

Nagrada je dodijeljena po osmi put, ovoga puta Ivani Ančić Antolović, profesorici biologije iz Gimnazije Daruvar na prijedlog ravnateljice Gimnazije Romane Herout. Nagradu je uručila Biljana Andrijević Derk, sestra Vesne Andrijević Matovac.

Dobitnica je nagrađena za iznimno vrijedan trud u informiranju i edukaciji učenika o važnosti očuvanja zdravlja. Svojim projektima kroz nastavu, plakate i istraživačke radove prof. Ančić Antolović zajedno s učenicima stvara ozračje brige za zdravlje, informira i educira učenika te razvija odgovorno ponašanje prema vlastitom zdravlju, zdravlju u obitelji i socijalnom okruženju. Osobito se ističu projekti vezani za prevenciju raka dojke i raka vrata maternice što Udruga smatra posebno važnim kad se radi o ženskom zdravlju i o zaštiti zdravlja mladih od bolesti koje uzrokuje HPV infekcija.

Dobitnica je posebno zahvalila Udruzi, svojim učenicima te ravnateljici Herout na nominaciji. Iz Udruge ističu da su imali težak zadatak te da su dobili iznimno kvalitetne prijedloge, no Nagrada je samo jedna.

Predstavnici pokrovitelja imali su samo riječi hvale za rad SVE za NJU, a s pijetetom su govorili o Vesni Andrijević Marovac. Svečanost dodjele Nagrade VAM uveličao je Gitaristički orkestar GuEllyBa u kome su ovaj put svirali Sven Ipša, Rino Cetinić, Ema Trogrlić, Mateo Huđin, Emanuela Krpan, Laura Ogrizek, Borna Grgec, Lucija Heckel i Lucian Kolar pod vodstvom prof. Ante Čaglja.

Dodjelu Nagrade podržale su brojne osobe iz javnog i političkog života, prijatelji i suradnici Udruge, članovi SVE za NJU i korisnice Centra za psihološku pomoć. Kao i proteklih godina voditeljica događanja bila je Sonja Šarunić.

Nakon dodjele, održano je prigodno druženje u Palači Dverce uz puno čestitanja i toplih emocija.