Otvorene su prijave za 28. Zagrebački maraton

Sudionici su pokazali veliko srce te je čak 40% prijavljenih trkača uplatilo za humanitarnu akciju „Pusti baterije, napuni pluća“ i pokazali solidarnost s osobama koje nakon transplantacije pluća tek trebaju započeti normalan i aktivan život

Press materijal

Na Međunarodni dan žena, otvorile su se prijave za 28. Zagrebački maraton koji će se održati 13. listopada 2019. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Dan ranije, 12. listopada 2019. održat će se dječje utrke na Trgu bana Josipa Jelačića sa startom u 10 sati.

Zagrebački maraton je i ove godine odlučio darovati sve trkačice s promotivnom startninom od 75 kn na sve individualne utrke Zagrebačkog maratona.

Već na prvi dan otvaranja prijave, prijavilo se 1093 trkača i trkačica na sve utrke, gotovo duplo više nego na isti dan prošle godine. Vjerujemo da nas čeka najbolji i najmasovniji Zagrebački maraton ove godine.
Sudionici su pokazali veliko srce te je čak 40% prijavljenih trkača uplatilo za humanitarnu akciju „Pusti baterije, napuni pluća“ i pokazali solidarnost s osobama koje nakon transplantacije pluća tek trebaju započeti normalan i aktivan život.

Ove godine unose se brojne novosti u sami program utrka i maratonskog vikenda s ciljem povećanja trkača iz zemlje i inozemstva te pozicioniranja našeg glavnog grada i najvećeg maratona na kartu trkaćih turističkih destinacija.

Press materijal

Sudionicima su osigurani brojni noviteti:

– Utrka građana na 5 km se mijenja u Garmin 10 km utrku sa startom 13. listopada 2019. u 9 sati. Utrke 10 km su sve popularnije među trkaćom populacijom jer predstavljaju veći izazov i za početnike te uz ravnu trasu Zagrebačkog maratona nudi mogućnost ostvarenja osobnih rekorda.

– Velika novost je i maratonska štafeta s 4 dionice (14 km, 7 km, 14 km, 7 km) i to u kategorijama muška, ženska i mješovita (2 M I 2 Ž) štafeta.
– Utrke maratona, polumaratona i štafeta startaju 13. listopada 2019. u 10 sati s Trga bana Josipa Jelačića

– Pripremljena je posebna humanitarna akcija pod nazivom “Pusti baterije, napuni pluća” gdje članove Udruge INSPIRO želimo aktivno i konkretno podržati kroz utrke Zagrebačkog maratona i pozvati sve naše nove i stare trkače da se priključe ovoj velikoj humanitarnoj akciji. Želja nam je aktivirati sve sudionike utrka Zagrebačkog maratona da nam pomognu i kroz plemenitu gestu omoguće stručan i kvalitetan rad na pripremama i rehabilitaciji osoba s transplantiranim plućima. Kod prijave utrke po želji svi sudionici imaju mogućnost označiti polje da žele sudjelovati u humanitarnoj akciji te tako uz plaćanje startnine platiti dodanih 20 kn koje će se namjenski koristiti za rehabilitaciju i stručni rad s osobama nakon transplantacije pluća koja će ih osposobiti za normalno kretanje i aktivan život.

– Uveli smo novi IT sustav prijava na utrke koji će olakšati svim sudionicima prijave te eventualne samostalne naknadne izmjene te daleko veće mogućnosti uplata startnina koje će olakšati proces prijave hrvatskim i inozemnim sudionicima.

– Startni paket ove godine bit će još bogatiji! Uz postojeću, sada već tradicionalnu unikatnu finišersku medalju koja će ove godine nositi znak Medvedgrada svi naši sudionici dobiti će kvalitetnu trkaču majicu dugih rukava. Time Zagrebački maraton brine o svojim sudionicima i u hladnijim mjesecima.

– Od travnja pa sve do listopada redovito ćemo organizirati, zajedno sa partnerom Garmin Hrvatska, zajedničke besplatne treninge na raznim lokacijama u Zagrebu kako bi aktivirali sudionike i osigurali brojna zabavna druženja i zajedničke pripreme.

Također pripremili smo i bogatiji maratonski vikend koji će posebno razveseliti naše sudionike i sugrađane s brojnim glazbenim punktovima duž trase utrke te bogatijim sadržajem za vrijeme maratonskog vikenda na Trgu bana Josipa Jelačića.

Veselimo se ovogodišnjem Zagrebačkom maratonu kojeg će obilježiti brojni noviteti te aktivno sudjelovanje i pripreme u narednim mjesecima uoči maratonskog vikenda.

 

Press materijal