Radićeva ulica iduće zime postaje skijaška staza? Grad planira još dužu atrakciju

Već se ove godine špekuliralo o postavljanju staze duž Radićeve ulice, pa je možda upravo to plan aktualnog gradonačelnika za sljedeći Advent ukoliko mu građani ponovno daju povjerenje na nadolazećim lokalnim izborima

Skijalište u Bakačevoj ulici otišlo je u povijest. Kamioni se cijelu večer pune snijegom sa te privremene skijaške staze i odvoze na Cmrok, a već se kuju planovi za iduću zimu.

“Neću vam reći da će staza ponovno biti ovdje, ali bit će duža”, zagonetno je izjavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i dao naslutiti da će građani skijati na drugoj lokaciji u samom centru metropole. Naime, već se ove godine špekuliralo o postavljanju staze duž Radićeve ulice, pa je možda upravo to plan aktualnog gradonačelnika za sljedeći Advent ukoliko mu građani ponovno daju povjerenje na nadolazećim lokalnim izborima.

Sanjkanje na Cmroku još dva mjeseca

Nakon što su građani danas proveli dan na skijalištu u Bakačevoj gdje su njihove klince trenirali Ivica Kostelić i Filip Zubčić, počela je demontaža skijališta. Sklapa se ograda, a snijeg, kako smo već spomenuli, se kamionima prevozi na Cmrok.

“Sanjkalište će biti u funkciji još dva mjeseca, ako vremenski uvjeti to dopuste”, kazao je Bandić.

Novouređena Bakačeva ulica bila je tepisima zaštićena od snijega, pa se oni sada na Cmroku odvajaju od snježnog pokrivača nakon čega će ih zbrinuti Čistoća.