HTV snima dokumentarni film o kazalištu Mala scena

Mala scena koja ove godine slavi 20 rođendan

Autor: Maja Gujinović 11/23/2009 12:53

Povodom dvadeset godina rada kazališta ‘Mala scena’ HTV -ova ekipa ovih dana snima dokumentarni film, koji će se prikazati 7. prosinca, dan prije svečane proslave rođendana kazališta.

Redatelj Zvonko Ilijić pred kameru je posjeo poznata lica koja su se prisjetila svojih uloga i suradnje s Malom scenom: Natašu Janjić, Ivicu Zadru, Darka Janeša, Ines Bojanić, Tarika Filipovića, Larisu Lipovac, Nadu Subotić i druge. Mnogi od njih upravo su u Maloj sceni odigrali neke od svojih najznačajnijih uloga, koje su im donijele nagrade i status priznatih glumaca.

Velika obljetnica proslavit će se 8. prosinca

Tako je Nada Subotić 2001. godine s predstavom ‘Ljepotica iz Leenanea’ u Maloj sceni proslavila 50 godina umjetničkog rada, a kao velika prijateljica ovog kazališta zadnjih dvadeset godina nije propustila gotovo niti jednu premijeru.

Kao mlada glumica Nataša Janjić je u Maloj Sceni debitirala ulogom Roxane u ‘Cyranou’, a potom zadivila publiku i kritiku ulogom Catherine u ‘Dokazu’ za koju je i nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta 2004. u kategoriji “Izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina – drama / ženska uloga”. Uspješnu suradnju s Malom scenom nastavila je zapaženom ulogom Sonie u predstavi ŽIVOT×3 za koju je nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta za 2005.

Svi će se spomenuti, kao i mnogi drugi umjetnici koji su u proteklih dvadeset godina surađivali s Malom scenom, okupiti na svečanoj proslavi dvadesetog rođendana kazališta 8. prosinca 2009. u 19 sati, kada će Vitomira Lončar i Ivica Šimić predstaviti i monografiju o Maloj sceni koju je napisala kazališna kritičarka Katarina Kolega, javili su iz kazališta Mala scena.