Holding natječajem traži novog direktora Velesajma

Zagrebački velesajam

Autor: Sanjin Španović 10/5/2011 10:17

Uprava Zagrebačkog Holdinga raspisat će natječaj za novog direktora Zagrebačkog Velesajma koji bi naslijedio dosadašnju direktoricu Mirelu Bartolec, doznaje portal Zagrebancija.com iz svojih izvora. Prema našim informacijama, taj bi se natječaj mogao raspisati već krajem ovog, a najkasnije početkom idućeg tjedna.

Prva smjena novih kadrova nakon lanjskog natječaja

Ako se ne računa ostavka Milovana Buchembergera, bivšeg direktora Gradske plinare Zagreb – Opskrba d.o.o., ovo je prva promjena direktora u Holdingu otkada su oni, prije godinu dana, imenovani na čelo svojih podružnica nakon javnog natječaja.

– Ne mora biti da će biti smjena, možda se dosadašnja direktorica opet javi, a ostali kadrovi nam ne budu dovoljno zadovoljavajući. Daleko od toga da je Bartolec loš kadar, ali tamo (u Zagrebačkom velesajmu op.a.) je situacija dosta napeta, loša je vibra i mora se malo promjeniti – kaže nam naš sugovornik iz vrha Holdinga.

Nezdrava atmosfera u Velesajmu

Jedan naš drugi izvor rekao nam je kako smatra da Bartolec nije dovoljan borac da bi opstala u toj sredini, te kako je promjena tamo neophodna.

Podsjetimo, kada smo prije nekoliko dana objavili križaljku direktora Holdinga nakon jednogodišnjeg rada, Mirela Bartolec je bila označena kao netko s kime Ivo Čović, predsjednik Uprave Holdinga nije u potpunosti zadovoljan.

– Mirela Bartolec nije loš kadar, ali nezdrava je atmosfera tamo, mrze je i izvana i iznutra – rekli su nam naši sugovornici.

Smjene najavljivao početkom godine

-.-Goran Mehkek / Cropix-.-Ova promjena kadrova u Velesajmu ipak ne smije nikoga previše iznenaditi. Ivo Čović je još početkom ove godine najavio prve smjene direktora, no do danas njih nije bilo.

– Neki su me jako iznenadili, neki su iznad očekivanja, ali ima i nekih koji su podbacili. Zato uopće ne treba iznenaditi ako u narednom periodu zahvalim nekim ljudima i odlučim se zamjeniti neke direktore – najavio je tada Čović smjene direktora.

Bartolec i prije reimenovanja imala minuse

Inače, ime Mirele Bartolec prije godinu dana u zadnji je čas stavljeno na popis novih direktora. Za dotičnu je lobirao bivši direktor Plinare i bivši član Uprave Holdinga Vladimir Tomičić. Ali, presudnu je ulogu u njezinom reizboru imala tvrtka Kuka d.o.o. u vlasništvu njezinog oca Ivana Bartoleca.

Ta tvrtka inače se nalazi na stranicama plinare na popisu stručno osposobljenih izvođača plinskih instalacija, a za vrijeme dok je Tomičić bio direktor dobivala je vrijedne poslove rekonstrukcije starih i puštanja u pogon novih plinovoda u mnogim većim gradskim ulicama (Vukovarska, Skalinska i druge).

– Povezanost s tom tvrtkom nije imala nikakve veze. Mirela Bartolec, unatoč teškoj financijskoj situaciji, uspješno radi na novim sajmovima – rekao je tada Čović prilikom predstavljanja novih direktora, ali i priznao da je ona i 2010. godine završila u minusu i da njezini poslovni rezultati nisu zadovoljavajući.