Baždarić: Hvala publici na fenomenalnoj podršci

Tekst:: A.P. 10/5/2011 10:11

Daleko od toga da su utakmice protiv Chalona za Cedevitu bile “lagana šetnja”, no momčad Dražena Anzulovića može se pohvaliti da je dosad ostvarila sve postavljene ciljeve koji su joj se našli na putu. Nakon osvajanja Kupa Dražena Petrovića, Cedevita se uspješno plasirala i u Eurokup, unatoč tome što je u Francuskoj u jednom trenutku bila na 22 poena zaostatka.

-.-Nenad Dugi / Cropix -.-U Zagrebu u uzvratu također nije išlo sve po planu jer su krajem treće četvrtine Francuzi imali vodstvo 51:54, no uz veliku želju i na krilima sjajnog Dontayea Drapera (18 poena, 5 skokova i 10 asistencija), Cedevita je u uzvratu Chalon svladala 84:69

Pobjeda je tim veća zbog atmosfere u kojoj je ostvarena. 3000 ljudi došlo je u Draženov dom pogledati Cedevitu koja je nakon niza godina ulaganja korak po korak uspjela osvojiti značajnu pažnju uvijek zahtjevne zagrebačke publike. Cedevita kao brand i klub su prepoznati i u budućnosti može se samo naprijed.

– Atmosfera je bila prava košarkaška i nadam se da će nas naši navijači nastaviti pratiti i čitave sezone u Domu sportova. Danas je presudila naša želja. Nismo odustajali. Predvodio nas je Draper s 10 asistencija, što nam je dalo lagane poene i sigurnost, no svi smo bili posvećeni zajedničkom cilju, a to je da pokušamo ostvariti pobjedu i prolaz – rekao je nakon susreta trener Cedevite, Dražen Anzulović.

– Zadovoljan sam jer smo se unatoč jednom grču i ne previše briljantnoj utakmici vratili. Poslije poraza u Francuskoj ja sam jednom novinaru rekao da će u Zagrebu biti 20 razlike. No, bili smo u prevelikom grču, o čemu dovoljno govori i 21 izgubljena lopta. Unatoč tome što smo zabili 94 poena, naš napad bio je prepun grča – dodao je Zula.

-.-Nenad Dugi / Cropix -.-U njegovoj momčadi jedan od boljih bio je Marino Baždarić, koji je za 20 minuta uz šut iz igre 4/6 upisao 12 koševa, sedam skokova i tri asistencije.

– Čestitam svima u momčadi, stručnom stožeru i navijačima. Gotovo smo napunili Draženov dom i doista je bila lijepa atmosfera. Malo je čudno kad igraš utakmicu, a znaš da ti ni sama pobjeda nije dovoljna. Chalon je dobra ekipa i znaju igrati. No, mi smo znali da će, ako odigramo kvalitetno, razlika doći na vidjelo. Malo su nas iznenadili presingom u trećoj četvrtini, no u četvrtoj dionici s par polaganja utakmicu smo odveli u mirnije vode – ističe Bažda.

Trener gostiju Greg Beugnot nakon svega se nije činio previše razočaranim.

– Mislim da smo mi svoju priliku u ovim kvalifikacijama ispustili kod kuće kad smo u jednom trenutku imali 22 koša prednosti, a susret onda završili samo s pet razlike. Cedevita je prošle sezone bila iznenađenje Eurokupa. To je kvalitetna momčad, a mi smo s druge strane vrlo mlada ekipa i vjerujem da će nam ovo iskustvo biti od koristi u budućnosti – za kraj će trener gostiju.