HDZ: Zašto Čović ima veću plaću od Kosorice?

Margareta Mađerić

Autor: 6/17/2011 19:30

Margareta Mađerić, predsjednica skupštinskog Kluba zastupnika HDZ-a, na konferenciji za novinare zatražila je od Uprave Holdinga da si dodatno smanji plaću. Upitala je zašto Ivo Čović, predsjednik Uprave, ima veću plaću od premijerke Jadranke Kosor.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.Mađerić je upitala što u Direkciji rade Igor Rađenović i Perko KovačevićMađerić je također zatražila da u Holdingu smanje ostale povlastice poput reprezentacije, službenih kartica i putovanja. Istaknula je kako se od dolaska Čovića na čelo Holdinga rapidno povećava broj zaposlenih u Direkciji Holdinga.

Mađerić: Poslovni plan za 2011. je neostvariv

– Bilo bi im pametnije da se bave restrukturiranje mjesto da se bave kadroviranjem – sugerirala je Mađerić koja je upitala šta rade toliki zaposlenici Direkcije:

– Zanima nas što rade Pero Kovačević ili Igor Rađenović?

Mađerić je za loše stanje u Holdingu osim Uprave odgovornim samara i SDP, a posebno predsjednika zagrebačke organizacije Davora Bernardića. Kazala je kako bi trebali bježati od odgovornosti i tvrditi kako su dugove naslijedili jer SDP već preko 10 godina ima vlast u Zagrebu.

Posebno se osvrnula kako je poslovnom planu Zagrebačkog holdinga za 2011. navedeno kako će se prodati stanovi u naselju Novi Jelkovec te na taj način riješiti veliki dio financijskih problema. Ustvrdila je kako je do sada ugovoreno ili rezervirano tek 50-ak stanova.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Stanko Gačić, gradski zastupnik HDZ-a– Po planu, dodala je, trebalo je biti prodano oko 450 stanova, 65 poslovnih prostorija i oko 700 garaža – rekla je Mađerić istaknuvši kako se ovom dinamikom neće ispuniti zacrtani cilj.

Gačić: Zgrada autobusnog kolodvora propada

Stanko Gačić (HDZ) govorio je o problemima u podružnici Autobusni kolodvori ustvrdivši kako propada jer nema razvojni plan. Dodao je kako zgrada propada te da invalidi mjesecima ne mogu kupiti karte jer ne rade pokretne stube ni dizalo.

– Kolodvor nema ni svoju mjenjačnicu, na čemu bi mogao ostvarivati ogroman profit – kazao je Gačić.

Na kraju je kazao kako se loše i netransparentno gospodari s poslovnim prostorima. Kao jedan takav primjer naveo je produživanje ugovara s tvrtkom Rakovčanka koja prostor koji iznajmljuje za 1000 eura daje u pod najam drogeriji Kozmo za 5000 eura.

U Holdingu odbacuju ove navode te tvrde kako su planove za prodaju stanova radili optimistično te da su s obzirom na stanje na tržištu nekretnina ostvarili dobar rezultat.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga– Ni jedna ozbiljna uprave ne bi napravila plan prema kojemu se treba prodati 20 posto stanova. Uvijek se planira prodati što više – kazao nam je glasnogovornik Holdinga Dušan Viro.

Viro: Optužbe su besmislene

On je optužbe da Čović ima veću plaću do Kosorice nazvao besmislicama. Istaknuo je kako su si članovi Uprave smanjili plaće te sada Čović prima manje od 20.000 kuna neto. Ukoliko je ovaj podatak točan onda HDZ-ovci nisu u pravu i Čović ima manju plaću od Kosorice.

No prema podacima s kojima raspolaže Zagrebancija plaća Čovića je prije smanjivanja bila 23.437 kune. Nakon smanjivanja od 10 posto ona bi danas trebala iznositi  21.094 kune što je neznatno više od premijerkine koja prema službenim podacima ima neto plaću od 20.436 kune.