Ruta gay pridea je u obliku spolovila

Autor:: Ana Zorić 6/17/2011 14:20

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Dok se drugi međusobno prepucavaju o homofobima, gay paradama i nasiljem koje je s tim povezano, Siniša Mareković izradio je rutu kojom će se kretati šarena povorka. Obzirom da je ruta posebnog oblika pitali smo Marekovića za komentar.

– Ruta obuhvaća zanimljiva mjesta koja se u Zagrebu isplate vidjeti – kazao nam je popularni Mareković. Na pitanje boji li se da će ga zbog ovoga prozvati homofobom, odgovorio nam je da se ne boji tog nadimka, te da je ova karta čista zezancija.

– Kad bi mi tako davali nadimke, onda bi već trebao biti fašist, državni neprijatelj broj jedan, Slovenac i slično. Ovo je samo humor i ništa drugo – kazao nam je Siniša.
 
Mareković nam je otkrio da na sutrašnju gay paradu neće ići jer, kako smatra, parade koje naziva prkosnim nemaju previše smisla. Nasilje koje se provodi nad homoseksualcima, što smo imali prilike nedavno vidjeti u Splitu, žestoko je osudio.

– Nasilnike bi, bez razmišljanja, stavio u zatvor i to na desetak godina – ispričao nam je Siniša Mareković i istaknuo kako se prava ne traže na ulici i da ništa što će se sutra dogoditi na gay paradi neće promijeniti već postojeće mišljenje javnosti.

– Kad bi neki homoseksualac prava tražio u Saboru prvi bi ga podržao. A ovo paradiranje po ulicama mi nema smisla – kazao je Siniša Mareković.