Gruntek vrtovi s Rimcem u zeleniju budućnost

Osnivači napominju koliko je važno djecu što prije i što više educirati o hrani, kako bi imali osvješteniju generaciju koja će brinuti za naš planet.

Vrtovima budućnosti pridružio se i osnivač i direktor Rimac grupe, Mate Rimac. Zaključena je investicija za novu fazu razvoja u Hrvatskoj, a priprema se i za ulazak na inozemno tržište. Ističemo da je ovo prva Rimčeva privatna investicija u zelena rješenja izvan autoindustrije.

Gruntek ima velike planove za ostvarenje zelene i održive budućnosti:u planu je da ovaj projekt potakne urbano stanovništvo da organsko povrće nabavljaju izravno od proizvođača, po povoljnijoj cijeni i transparentno, bez stvaranja nepotrebnog plastičnog i drugog otpada od pakiranja i bacanja viškova hrane iz maloprodaje.

Korisnici mogu preko web aplikacije digitalno saditi sadnice i upravljati svojim vrtom, a zatim uživati u stvarnom organskom povrću. Sve poljoprivredne aktivnosti mogu pratiti putem svojih pametnih telefona.

Osnivači napominju koliko je važno djecu što prije i što više educirati o hrani, kako bi imali osvješteniju generaciju koja će brinuti za naš planet.

Gruntek trenutno nudi svoje usluge korisnicima iz Zagreba, Zagrebačke županije i Kvarnera. Korisnici se mogu pridružiti u bilo kojem trenutku sezone: pretplata se ugovara na 12 mjeseci, a nakon tog perioda se produžuje.

Sve je više i tvrtki koja su unajmila eko vrtove kako bi svojim zaposlenicima osigurale bolju kvalitetu života, a svojim kupcima pokazale da im je stalo do održivosti i zelenije budućnosti.

Organskom proizvodnjom i povratnom ambalažom se sprječava stvaranje otpada i zagađivanje okoliša, a višak hrane se ne bacaa, već obavezno donira. Korisnici mogu direktno kroz aplikaciju, u realnom vremenu, proslijediti svoje košarice najbližima, donirati ih u humanitarne svrhe dječjim domovima u Zagrebu ili pučkoj kuhinji.

Nije čudno što je i poznati hrvatski inovator Mate Rimac prepoznao potencijal prvih
virtualnih vrtova u Hrvatskoj kao perspektivni spoj agronomije i tehnologije.

Rimac je već poznat po tome da ulaže u mlade perspektivne tvrtke i tako pozitivno utječe na inovatore u Hrvatskoj, kao i na sam razvoj zelenih projekata ruralnih sredina. Kako bi
usmjerio projekt u razvoj s obnovljivim izvorima energije, svojim doprinosom pomaže
da se u budućnosti uklone svi oni neobnovljivi odnosno štetni izvori.

Svojim doprinosom želi usmjeriti projekt u razvoj s obnovljivim izvorima energije, a u
budućnosti potpuno ukloniti zagađivače iz proizvodnog procesa.

  • ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM