Bespovratne potpore poduzetnicima Zagrebačke županije

Iznos potpora rebalansom proračuna povećan za 2,5 milijuna kuna

Zagrebačka županija je dodijelila bespovratno 9,5 milijuna kuna svojim poduzetnicima.

Ovih dana iz Zagrebačke županije na adrese poduzetnika stižu ugovori o dodjeli bespovratnih potpora vrijedni 9,5 milijuna kuna vrijedni ugovori o dodjeli bespovratnih potpora temeljem provedenih natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2022. godini.

 4,5 milijuna od navedenih 9,5 milijuna kuna iznose potpore za proizvodne djelatnosti, 3,5 milijuna kuna potpore za neproizvodne djelatnosti, a 1,5 milijuna kuna za poduzetnike početnike. Po korisniku potpore se kreću od 11 do 70 tisuća kuna.

Na natječaje je zaprimljeno 557 zahtjeva, od kojih je 465 ispunjavalo uvjete, a odobrene su 332 potpore.

„Zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima naših poduzetnika i proračun Zagrebačke županije je stabilan te smo rebalansom u lipnju iznos potpora sa planiranih 7 milijuna kuna podigli na 9,5 milijuna kuna kako bi što više poduzetnika ostvarilo bespovratnu potporu“, istaknuo je zamjenik župana Damir Tomljenović,

Rijetko koja županije se može pohvaliti iznosom dodijeljenih potpora i brojem poduzetnika kao Zagrebačka županija.

Za proizvodne djelatnosti su dodijeljene potpore za nabavu strojeva i ostale opreme potrebne za obavljanje djelatnosti.

S druge strane, za neproizvodne djelatnosti potpore dodijeljene za nabavu alata, strojeva i ostale opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web-stranica, web-shopa te nabavu vozila i radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

Odluke o dodjeli potpora možete pogledati na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji.

  • ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM