Iz HSLS-a oštro: Jarun prepun lopoča, mulja i smrada!

Upozoravaju na neadekvatno održavanje jezera

Nakon brojnih dojava građana zbog sve veće koncentracije lopoča i mulja te izraženog neugodnog mirisa na Jarunu, potpredsjednik zagrebačkog HSLS-a i predsjednik Odbora za pritužbe zagrebačke skupštine Kristijan Jelić, odlučio je sazvati konferenciju za medije te iznijeti više detalja u javnost.

Osvrnuo se na nedostatke u dosadašnjim metodama održavanja jezera Jarun ocijenivši kako Ustanova Upravljanje sportskim objektima problemu pristupa “pretpotopnim rješenjima”. Jelić je također podsjetio da se športska natjecanja na Jarunu odvijaju u neodgovarajućim uvjetima jer regatna staza više sliči žabokrečini. Kajakašima i kanuistima lopoči doslovce zapinju za vesla, dodao je.

Jelić je također naglasio i važnost vodenih površina u životu grada te ukazao na pozitivne prakse njihova održavanja u drugim sredinama.

Svi ozbiljniji gradovi pažljivo štite svoje vodene površine jer su svjesni da su one glavni resurs koji podiže kvalitetu života građana, no u Zagrebu nažalost očito nema namjere da se život građana učini kvalitetnijim, zaključio je zastupnik Jelić te pozvao gradsku vlast da uz pomoć struke hitno riješi problem održavanja Jaruna.