Gradsko stambeno ipak neće naplaćivati pripremu i prijavu dokumentacije za sanaciju na zgradama oštećenim u potresu

Pozivaju se Zagrepčani da i dalje prijavljuju štete na svojim objektima, budući je rok za navedeno produžen do 30. lipnja 2021.

Foto: Ivan Novosel

Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. nije naplatilo niti će naplaćivati uslugu pripreme zahtjeva, prijave i ishođenja dokumentacije potrebne za prijavu na Javni poziv
MGIPU-a za subvenciju radova privremene mjere sanacije na zgradama oštećenim u potresu, a kojima je upravitelj, stoji u njihovu priopćenju.

Naime, za prijavu na Javni poziv koje je ispisalo Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine potrebno je ispuniti opsežnu i složenu dokumentaciju (odluke suvlasnika, ZK izvadci, građevinske dozvole, rješenja za građenje, uporabne dozvole, dokazi o vlasništvu, fotodokumentacija, dokazi o oštećenju i sl.). Za podnošenje navedenih prijava, angažiran je dodatni stručni kadar, a sve o trošku upravitelja zgrada – GSKG.

“Ističemo kako gradonačelnik Milan Bandić nije bio upoznat s odlukom o naplati, koju je odmah po saznanju ukinuo. Ovim putem gradonačelnik upućuje ispriku svim sugrađanima koje su informacije uznemirile, a posebno s obzirom na tešku situaciju uzrokovanu potresom koja bi takvom nepromišljenom odlukom bila dodatno otežana.

Pozivamo Zagrepčane da i dalje prijavljuju štete na svojim objektima, budući je rok za navedeno produžen do 30. lipnja 2021. Podsjetimo i kako našim sugrađanima pri ispunjavanju dokumentacije pomažu naši djelatnici raspoređeni po područnim uredima Mjesne samouprave stradalih gradskih četvrti”, priopćili su iz GSKG-a.