Gradski zastupnik Renato Petek vježba krasopis pišući primjedbe na GUP

Pozvao je građane da se odazovu današnjoj raspravi i sami predaju svoje primjedbe te pokažu brigu za Zagreb.

Renato Petek, gradski zastupnik, Foto: Facebook

Javno izlaganje promjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba, iznimno važnog dokumenta, održat će se u četvrtak 8. kolovoza u 17 sati u prostorima Gradske skupštine. Iako su mnogi zagrebačke adrese zamijenili onima na jadranskoj obali, svi koji nisu, pozvani su danas uključiti se i sudjelovati u raspravi.

Na to ih je pozvao i gradski zastupnik Renato Petek koji i sam piše vlastite primjedbe na predložene izmjene.

“Nabavio sam 3D pero pa vježbam krasopis, jer kažu da ne prihvaćaju nečitke primjedbe. U metropoli primjedbe nije moguće slati mailom, a takvu mogućnost svojim stanovnicima nude i najmanje općine u Hrvatskoj. Dakle svi koji žele veću participaciju stanovnika”, napisao je na Facebooku.

“Stoga pozivam građane da do 14.8. iskoriste svoje pravo sudjelovati u raspravi, danas u Starogradskoj vijećnici od 17 sati, te slanjem primjedbi zaključno s 14.8. Raspitajte se, brojne vrijedne udruge i kvartovske inicijacije te stručnjaci su ponudili obrazloženja izmjena GUP-a te pomažu pri pisanju primjedbi. Gradska uprava je učinila sve da demotivira građane, da pitanja i primjedbi bude što manje. Iznenadite ih i zatrpajte poslom, iskažite brigu za Grad koji volimo”, pozvao je Zagrepčane.

Oštru kritiku na prijedlog Gradske uprave u srijedu je uputila i zastupnica Anka Mrak-Taritaš te upozorila da se predloženom izmjenom i dopunom GUP-a Donji grad trajno devastira, a Hipodrom prenamjenjuje iako nema odgovarajuću infrastrukturu.

“Stanje je zabrinjavajuće. Kad radite izmjene i dopune takvog dokumenta onda razmišljate kakav grad želite 2050. i kakav grad ostavljate budućim naraštajima, a ne gledate pojedinačni interes investitora”, izjavila je.