Gradonačelnik 2013. godine obećao obnovu stadiona do 2015. pa zaboravio obećanje

Zastupnik Mišić podsjetio je gradonačelnika Milana Bandića na njegovo obećanje iz 2013. godine vezano uz obnovu maksimirskog stadiona, što je prilično naljutilo gradonačelnika

Na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine zastupnika Mateja Mišića zanimalo je hoće li i kada biti dovršen stadion na Maksimiru. Podsjetio je gradonačelnika Milana Bandića na njegovo obećanje iz 2013. godine, kada je gradonačelnik rekao kako će stadion biti gotov do kraja 2015. godine.

– Maksimirski stadion jedan je od najneprimjerenijih stadiona u Europi. Do danas je u stadion uloženo više od 800 milijuna kuna. Za te novce mogli smo izgraditi dva kvalitetnija nova stadiona, ali nismo – rekao je Mišić.

Gradonačelnik odgovara kako je cifra od 800 milijuna kuna netočna te je naglasio da je pravi iznos uloženog novca u stadion 670 milijuna kuna.

– Potrošeno je 460 milijuna kuna od kada sam ja to preuzeo, na inventuri 2000. godine. Nakon toga smo još 210 milijuna kuna potrošili što je 670, to je puna istina – ističe Bandić koji također tvrdi kako nije obećao obnovu stadiona, pa ipak postoji njegova zabilježena izjava u kojoj je te 2013. obećao da će se na stadionu otvoriti Europske sveučilišne igre 2016.

– Nisam nikada govorio da će se tamo održati sportske igre, ako to negdje piše ja ću se ispričati – rekao je gradonačelnik.

Ispričao se nije, ali je dao novo obećanje. Najavio je da će do kraja godine biti gotov natječaj za uređenje sjeverne tribine dok će nakon toga biti postavljen krov na sjevernu i zapadnu tribinu, a tek onda slijedi dovršetak južne i istočne tribine.