Jaskanska manifestacija ‘Dani vina’

Ovom prilikom najavljena je i tradicionalna obrtničko turistička izložba Eko Etno Jaska, bogati kulturno umjetnički program, kao i brojne gastro - manifestacije te vinska radionica koje će se održati kao uvertira od 1. – 4. lipnja

izvor: http://www.jastrebarsko.hr

Najpoznatija jaskanska manifestacija ‘Dani vina’ ove će se godine po prvi puta održati u drugom terminu, i to od 7. do 10. lipnja 2018. godine. Manifestaciji je tom prilikom vraćen stari popularni naziv, a ista će i ove godine ponuditi razna bogata te zanimljiva događanja.

Popularne ‘Dane vina’, u utorak, 29. svibnja 2018., najavio je gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel na press konferenciji za novinare, koja se održala na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu, a isti je pritom poznatu pjevačicu i glumicu, Nives Celzijus, imenovao kumom ove manifestacije.

– Najbolja vinska manifestacija ove se godine održava u novom terminu od 7. – 10. lipnja, i na poznatoj staroj lokaciji gdje sve posjetitelje tradicionalno očekuje bogata gastronomska ponuda vrhunskih vina, pjenušaca i domaćih jela praćena kulturno umjetničkim i veselim glazbeno – zabavnim programom, a za što će se pobrinuti jaskanski vinari i poznate estradne zvijezde. Vidimo se u Jaski – poručio je gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.

Izvor: http://www.jastrebarsko.hr
Izvor: http://www.jastrebarsko.hr

Na najbolju vinsku feštu u Hrvatskoj javnost je pozvala i ovogodišnja kuma manifestacije Nives Celzijus, a bogat glazbeno – zabavni program ovom su prilikom najavili Maja Šuput i frontman sastava Baraba, Tomislav Španić. Naime, već prvog dana za vrhunsku zabavu pobrinuti će se Barabe, dok će u petak, 8. lipnja, šator dobro zagrijati ‘kraljica estrade’ Maja Šuput. U subotu 9. lipnja nastupa legendarni Zvonko Bogdan, a u nedjelju 10. lipnja popularni Miroslav Škoro, koji će tamburicom i zatvoriti ovogodišnje ‘Dane vina’.

Ovom prilikom najavljena je i tradicionalna obrtničko turistička izložba Eko Etno Jaska, bogati kulturno umjetnički program, kao i brojne gastro – manifestacije te vinska radionica koje će se održati kao uvertira od 1. – 4. lipnja. Vinska kraljica, Lucija Fabek, u društvu mladog vinara, Nikole Šembera, prezentirala je vinare izlagače.

Nakon kratkog uvodnog programa na Zrinjevcu, organizirana je vožnja retro ‘double decker’ autobusom gradom Zagrebom, gdje su prisutni imali prilike porazgovarati sa poznatim estradnim zvijezdama i organizatorima, kušati jaskanska vina i pjenušce, kao i autohtonu poslasticu ‘Plešivički copanjek’.

Konferenciju za medije uveličale su Svetojanske mažoretkinje i članice Udruge umirovljenika Jastrebarsko u narodnim nošnjama.

Izvor: http://www.jastrebarsko.hr