Građani iz Cvjetnog naselja sele u Hostel Arena, prvi dojam je odličan

Dok neki negoduju zbog preseljenja u Hostel Arena, više je onih koji nemaju dobra iskustva u Cvjetnom naselju.

Foto: Jabuka TV

Gospođa Neta Studentski dom Cvjetno naselje je zamijenila Hostelom Arena. Ona i još 240 sugrađana koji su u potresu ostali bez svojih domova, na raspolaganju će imati prostor za druženje, rekreaciju, ali i restoran u kojem su osigurana tri besplatna obroka na dan.

“Došla sam jako ljuta jer sam prije dva tjedna išla pogledati gdje selimo, bilo je stravično. Sad, nakon dva tjedna,a sve je obnovljeno. Svaka čast ljudima koji stoje iza toga. Obroci su preobilni, predobri, kuhinja je izvanredna, jedemo kao da smo u hotelu i to dobre kategorije. Doduše, u sobi sam s gospođom koja ima tegoba i ne može spavati cijelu noć, nadamo se da ćemo i to riješiti. Uglavnom, ne mogu vjerovati da se u dva tjedna ovaj objekt može dovesti u ovakvo stanje, jako sam zadovoljna”, ispričala nam je Neta koju smo susreli u Remetinečkom gaju gdje se nalazi spomenuti Hostel.

Foto: Jabuka TV

A zavirili smo i u kuhinju iz koje se šire primamljivi mirisi.

“Danas na meniju imamo kelj varivo, kranjsku kobasicu i kolač. Za večeru će biti pileći rižoto, zelena salata i voće. Puno smo truda uložili s obzirom na to da se radi o obiteljima čiji su domovi stradali u potresu. Pokušat ćemo učiniti sve da se ovdje osjećaju kao kod kuće”, rekao je kuhar Goran.

Građani zadovoljni smještajem, više im se sviđa nego u Cvjetnom naselju

Iako je ovdje tek dva dana, gospođa Ivana kaže kako je smještaj sasvim solidan.

“Nama je veća frustracija što nismo riješili svoje osobno pitanje. Sam smještaj mi uopće nije problem. Jako je ljubazno osoblje, a za ostalo treba proći nekoliko dana dok se slegnu dojmovi”, smatra Ivana.

Foto: Jabuka TV

ZET-ovi autobusi tijekom dana su prevozili sugrađane – u 9, 12 i 15 sati, ali Grad Zagreb je pronašao rješenje i za one kojima navedeni termini nisu odgovarali.

“Ako naši sugrađani koji rade bude trebao neki kasniji termin, mi ćemo ga svakako osigurati”, potvrdila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić.

Dok neki negoduju zbog preseljenja u Hostel Arena, drugi pak nemaju dobra iskustva u Cvjetnom naselju.

“Nije bilo dobro. U dva, tri navrata su nas htjeli iseliti. Uglavnom nije bilo dobro”, prisjeća se Neta.

Foto: Jabuka TV

“U Cvjetnom naselju je sve novije, jer su korišteni EU fondovi za obnovu. Što se tiče topline, daleko se više osjeti ovdje u Hostelu Arena, kuhinjsko osoblje je fenomenalno. Kada nakon šest mjeseci lunch paketa sjednete u restoran, to je potpuno druga priča”, govori Ivana.

U Hostelu Arena nalazi se ured Crvenog križa Grada Zagreba, a djelovat će i ured u kojem će sugrađanima na raspolaganju biti predstavnici gradskih ureda za gospodarstvo, obrazovanje, socijalu, imovinu, kao i Ured za upravljanje u hitnim situacijama i GSKG. Po potrebi će biti smješten i pokretni ured Holdinga, a na zahtjev gradonačelnika osiguran je i organiziran prijevoz za školarce.