FOTO: Policajac ostao bez oka, navijač ustrijeljen

Nered s maksimirskih tribina preselio se i na ulicu

Tekst:: A.Š./T.M. 5/2/2010 1:43

Nogometni dvoboj Dinama i hajduka ni ovog puta nije završio bez nereda. Još tijekom utakmice policija je počela privoditi navijače u policijsku postaju, a do kraja drugog poluvremena na hlađenju glava u policijskim je prostorijama završilo 25 gostujućih i 5 domaćih navijača.

-.-Marko Lukunić, Goran Stanzl /Pixsell-.-Sukobi su se s maksimirskih tribina nakon utakmice Dinamo-Hajduk preselili na ulicu, a tijekom nereda jedan je policajac ostao bez oka

Prema najnovijim informacijama u jučerašnjim je sukobima jedan teško i 14 lakše ozlijeđenih policajaca, te jedan prostrijeljeni navijač.

Mladića u sukobu ustrijelio policajac

Prema priopćenju policije, 33-godišnji interventni policajac iz Varaždina ostao je bez oka kad mu je pod kacigu uletilo pirotehničko sredstvo, tzv. topovski udar. Popucali su mu bubnjići uha, te se trenutno oporavlja u KBC-u Zagreb.

U bolnici je završio i navijač M.G. (29) s prostrijeljenom ranom na prsima. Prema policijskom izvješću, grupa od osam BBB-a je napala dvojicu policajaca u civilu ispred stadiona. Službenici su sjedili u autu s rotirkom, a Boysi su počeli su udarati po autu. Jedan od policajaca je izvadio pištolj koji je M.G. pokušao oteti te je oružje u naguravanju slučajno opalilo. Teško ozlijeđeni navijač je prevezen u bolnicu te trenutno nije u životnoj opasnosti.

Također, službenici koji su regulirali promet na Sveticama su se od napada skupine huligana obranili pucanjem u zrak.

Sve je počelo kad su redari tijekom poluvremena pokušali s južne tribine izbaciti nekoliko navijača. Policajci su zatim krenuli u pomoć zaštitarima, a pritom su primijenili palice. Situacija se nakratko smirila, ali metež je opet započeo nakon utakmice.

Zapalili čak osam kontejnera

Najgore je što se nered sa tribina preselio i na Maksimirsku ulicu, a divljanje je trajalo dva sata. Po ulici su razbijana stakla, a svuda su bili razbacani razni predmeti.

Navijači su palili kontejnere i smeće, doznajemo od vatrogasaca koji su radi požara kontejnera imali intervencije od 21 sat, pa sve do 4 ujutro. Navijači su zapalili čak osam kontejnera na putu sa utakmice i to u raznim ulicama od Maksimirske pa sve do Kuhačeve bb i Barićeva trga, doznajemo od dežurnog vatrogasca.

U FOTOGALERIJI POGLEDAJTE OBRAČUN NAVIJAČA DINAMA I HAJDUKA