Nisam izdao i napustio Bandića, on je sam otišao

Tekst:: A.Š. 5/1/2010 19:00

U razgovoru za Jutarnji list Ivo Jelušić rekao je kako mu je ukazana čast time što je bio izaslanik predsjednika Ive Josipovića na otvorenju Zubakove tvornice automobila.

– Riječ je o najvećem industrijskom projektu ove godine u Hrvatskoj koji će zaposliti tristotinjak radnika u tvornici i oko 700 kod kooperanata – istaknuo je Jelušić.

Istaknuo je i kako se već rješava problem što ta tvornica zagađuje okoliš u Sesvetama. Što se tiče njegovog imenovanja za predsjednika Skupštine Holdinga, Jelušić kako nije izdao Bandića, niti ga je napustio.

‘Ne trebaju nam lideri nego stručni ljudi’

– Gradonačelnik bi trebao poštovati odluku Gradske skupštine i Ustavnog suda. Ako gradonačelnik i dalje bude odbijao suradnju, Gradska će skupština biti prisiljena imenovati novog predsjednika. Nikoga nisam izdao, niti sam koga napustio, i nikuda nisam otišao. Ostao sam gdje sam uvijek bio, u SDP-u. Nisam ja, ni mi u SDP-u bili s njim, nego on s nama. On je otišao, a mi koji smo u SDP-u bili zbog stranke, tu smo i ostali – rekao je Ivo Jelušić, koji nije želio komentirati nagađanja da bi Bandića mogao zamijeniti i na mjestu gradonačelnika. Kaže kako će o kandidatu za gradonačelnika odlučiti zagrebački SDP.

– Ne treba nam više lidera i vođa, umorni smo od toga. Nama trebaju ljudi koji će stručno, iskustveno upravljati političkim procesima i poslovima, a ne ljudima. Treba nam više tolerancije, timskog rada u kojem će se uvažavati pluralizam mišljenja. Ne želim govoriti o protukandidatima, oni su moji kolege i ne kandidiram se protiv njih, nego za SDP – objasnio je Jelušić svoju kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a.

Jelušić napustio Cibonu jer je bio usamljen

Na pitanje je li Zagrebački holding postao talac Milanovićeve pripreme nove nacionalne koalicije, Jelušić je odgovorio negativno.

Što se tiče njegovog odlaska iz Cibone, kaže kako se na taj korak odlučio jer se osjećao usamljeno u pokušaju da spasi klub.

– Od Cibone su digli ruke davno prije mene mnogi koji su imali daleko više razloga da se o njoj brinu – zaključuje Jelušić.