Vuletić i ekipa izmaltretirali goste Stare Knežije

Đorđe Vuletić snimljen na ispraćaju Zoranu Petroviću Ivici

Autor: Boris Cvetković 5/2/2010 10:03

Više od pola sata trajalo je maltretiranje i udaranje petero zaposlenika tvrtke Trigranit koji su nakon posla, u utorak oko 18 sati došli na piće u kafić Stara Knežija, inače poznato okupljalište družine sa suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji.

Čitava je stvar započela kada je gošća kafića J.D. (42) krenula na WC. Đorđe Vuletić joj je na izlasku rekao, a kada nije poslušala i zapovjedio da sjedne za stol za kojim su bili i Marko V. (31), Darko T. (46), Dražen J. (46) i Tomislav Č. (37).

Martina Horvat-.--.-Vuletić ju je za stolom žestoko izvrijeđao i opsovao, a zatim joj naredio da to kaže i svojoj prijateljici K.W. (35).J.D. je otišla za stol za kojim su sjedili zaposlenici Trigranita, a za njom je krenuo i Vuletić.

Pred izvrijeđanim je djevojkama, koje su bile u društvu kolega A.H. (31), F.S. (32) i B.G. (70) zatim počeo prijetiti i mahati rukama.

Gosti su u jednom trenutku pokušali izaći iz lokala, ali im je Vuletićeva ekipa presjekla put te ih spriječila. F.S. je pritom dobio udarac u glavu te su ga napadači iscipelarili na podu sve dok djevojke nisu prekinule udaranje.

Oslobođeni je pripadnik tzv. zločinačke, zatim ekipi naredio da paze da ne pobjegnu ili ne potraže pomoć. Svih su djelatnici Trigranita, zatim morali mirno stajati dok im Vuletić nije ‘objasnio tko je on’. Djevojke su se zatim morale i ispričati svojim kolegama jer su zbog njih dobili batina.

Napadači su potom izašli iz kafića Stara Knežija.

Policija je kasnije tijekom pretresa stana Tomislava Č.  zaplijenila čitav arsenal oružja. Kod njega su pronađene dvije ručne bombe M75, poluautomatska puška marke Crvena zastava, jedan nož za automatsku pušku, 263 komada streljiva raznog kalibra te 4 okvira za automatski pištolj marke Škorpion.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu

Podsjetimo, tužiteljica Dunja Pavliček Patak je odustala od kaznenog progona Đorđa Vuletića zbog nedostatka dokaza.