DVD Manja Vas slavi 70 godina

Autor: samobor.hr 9/23/2014 14:19

Gotovo stotinjak vatrogasaca iz društava na području Samobora, vatrogasnih dužnosnika i predstavnika Grada Samobora okupilo se u nedjelju 21. rujna na svečanosti obilježavanja 70. obljetnice rada i djelovanja DVD-a Manja Vas. Ispred lijepog zdanja u Manjoj Vasi, gdje su smještene prostorije društva, a koje poprima svoj završni izgled, nazočnima se u svom nastupnom govoru obratio predsjednik DVD-a Marijan Oslaković.

Podsjetio je prisutne na početak 1944. godine, kada su mladi Cerja, Manje Vasi, Kotara i Bukovja odlučili u jeku još uvijek ratnih događanja, osnovati vatrogasno društvo. Kroz svoju povijest društvo se suočavalo sa značajnim problemima pa je tako nakon nekog vremena došlo i do odvajanja nekih mjesta iz zajedničke sredine, uz osnovanje vlastitith društava. No, DVD Manja Vas sve je to uspješno prevladalo i danas je, obzirom na članstvo, jedno od najmlađih društava na području Grada. Tu su mladi, kako muške, tako i ženske populacije, koji marljivo rade i uče vatrogastvo, kako bi u danom trenutku znali biti na korist i pomoć.

– Upravo su ovi mladi zalog naše budućnosti – rekao je Oslaković. To je vrijednost koja i nama starijima daje podstrek da nastojimo biti što bolji i da zadovoljimo sve pred nas postavljene zahtjeve.

Nakon posvete i primopredaje zastave, nazočnima su se obratili izaslanik gradonačelnika Samobora Krunoslav Znika, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora i potpredsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Željko Koščica, zapovjednik Vatrogasne zajednice Samobora i Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora Mladen Žitković, te mnogobrojni predstavnici nazočnih društava i mjesnih odbora, koji su domaćinu predali i poklone od strane svojih vatrogasnih sredina. Na kraju se i domaćin priznanjima i zahvalnicama pridružio čestitarskom dijelu svečanosti, s naglaskom na zahvalnicu i statuu “vatrogasac”, koju je primio još jedini živući osnivač društva Branko Tandarić.