Dugo Selo do kraja tjedna s novim cestama

Autor: I.N./dugoselo.hr 10/22/2013 13:52

Rekonstrukcija nekoliko gradskih prometnica u Dugom Selu teče dobro a zahvaljujući vrlo povoljnim vremenskim uvjetima, radovi će biti gotovi do kraja tjedna što se moglo ćuti u ponedjeljak prilikom obilaska terena koji su predvodili gradonačelnik Stipe Velić i voditelja odsjeka za komunalne i stambene djelatnosti Davor Miljanović.

– Konkretno, riječ je o proširenju i asfaltiranju prometnica u naselju Puhovo, u ulicama Lužec, Boki i Puhovec. U ponedjeljak su prometnice presvučene slojem asfalta a tijekom sljedećih dana očekuje se uređenje bankina i pristupa objekata stanara u ulicama – naveo je Miljanović.

Ukupna vrijednost radova iznosi 360.000 kuna, a izvođač radova je Swietelsky d.o.o, austrijska tvrtka s dvije podružnice u Hrvatskoj.

U ulici Carski put koja se nalazi u naselju Kozinščak, u sklopu rekonstrukcije, prometnice će se uređivati frezanim asfaltom, metodom koja se na dugoselskim prometnicama pokazala izrazito kvalitetnim, ekonomičnim i zahvalnim načinom uređenja.

U dodatku se doznaje od voditelja Miljanovića da je tvrtka Dukom d.o.o započela radove na izgradnji vodovoda u industrijskoj zoni, od odvojka Industrijske ulice do novoizgrađene tvornice ulja Pavita d.o.o