Donosimo listu top 10 događaja u 2015. godini na Črnomercu

Autori: Sarah Srdar, FOTO: Facebook 12/31/2015 13:15

Zadnji dan prosinca za većinu je idealan za rezime godine koja se privodi kraju. Tako je Josip Jelić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Črnomerec na svojoj Facebook stranici objavio listu deset događaja koji su u njegovom kvartu obilježili 2015. Svaki događaj popratio je slikom i opisom.

1. Kino Kalnik

Postignut je dogovor da će u narednoj godini Grad Zagreb financirati obnovu bivšeg kina Kalnika s 5 milijuna kuna, a Vijeće Gradske četvrti Črnomerec s 1 milijun kuna.

2. Nadogradnja Osnovne škole Kustošija i Dječjeg vrtića Petar Pan

Uz pomoć Gradskih službi krenut ćemo u izgradnju nove škole i vrtića na prostoru postojeće škole.

3. Uvođenje nove autobusne linije Kustošijanska-Završje-Trdice-Vrapčanska

4. Velika rekonstrukcija Ilice

Velika rekonstrukcija Ilica od okretišta Črnomerec do Sokolske ulice u Kustošiji. U sklopu obnove Ilice, obnovljen je asfalt oko spomenika poginulim braniteljima s Črnomerca.

5. Osnovna škola Ivan Cankar

Okoliš i dječje igralište su među najboljima i najljepšima u gradu Zagrebu.

6. Črnkas Job Club

Prvi EU projekt sufinanciran iz europskih sredstava, a da je prijavu iniciralo Vijeće gradske četvrti Črnomerec. Ponosni smo da smo prva gradska četvrt koja može svojim mladima ponuditi pomoć pri zapošljavanju i traženju posla.

7. Uređenje i asfaltiranje ulica

Spojna ulica između Ilice i Roginine ulice, prilaz ceste u Selskoj ulici, odvojka u ulici Kustošijski venec, ulica Vjekoslava Kaleba u Gornjoj Kustošiji, ulica Cerovac, ulica Vidovčica, ulica Pećine, ulica Šercerov prečac, ulica Kruškovac, ulica Matuni, Gradiščanska ulica, Suhopoljski put, Zamorski breg.

8. Uređenje nogostupa u ulici grada Mainza, Selskoj ulici, Ilice kod Reljkovičeve ulice i križanje Ilice kod okretišta tramvaja

9. Izgradnja novog dječjeg igralište u ulici Graberje i u sklopu dom zdravlja Zagreb zapad

10. Obnova i uređenje dječjih igrališta u Osnovnoj školi Kustošija, Vrtlarskoj ulici i na križanju ulice Vrhovec i ulice Vinogradi