Veliki kapitalni projekti u Podsljemenu

Vijeće gradske četvrti Podsljeme još je prošloga mjeseca donijelo plan malih komunalnih aktivnosti za 2018. godinu. Tako se u proračunu našlo 6 milijuna i 348 tisuća kuna, što je značajno manje u odnosu na prošlu godinu

Ove godine Vijeće gradske četvrti Podsljeme čeka poprilično dugačak popis prioriteta. Već su započeli radovi na unutarnjem uređenju Osnovne škole Gračani vrijedni 680 tisuća kuna, dok će se na uređenje vanjskog dijela dvorane Osnovne škole Maruševac izdvojiti 500 tisuća kuna plus PDV. Najveća radost za školarce, ali i njihove roditelje zasigurno će biti Osnovna škola Vidovec koja bi trebala biti gotova najkasnije do 1. listopada. Ono što priželjkuju je dugoiščekivana žičara, nakon koje bi se uredilo i okretište Mihaljevac.

– Žičara napreduje, ove godine imali smo nekoliko intenzivnih sastanaka zbog imovinsko – pravnih odnosa, u fazi smo rješavanja. Ukoliko ne dođe do žalbe prilikom javne nabave, vjerujem da bi bilo realizirano u siječnju. U slučaju žalbe, to bi značilo odgodu od tri mjeseca, znači proljeće iduće godine. Potegnuli bi i tramvaj skroz do Dolja, više se ne bi moralo silaziti kada idete iz grada. Isto tako, Grad radi na okretištu Mihaljevac, pa se nadamo da će to biti druga kapitalna investicija nakon što riješimo žičaru – istaknuo je predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak.

Na red će doći i uređenje ulica. Investicija odvodnje u ulicama Šanteki, Marščica i Čmarci, koštala bi nešto manje od dva milijuna kuna. Veliki kapitalni projekt bit će rotor u Šestinama vrijedan 13 milijuna i 200 tisuća kuna, za kojega se predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak nada kako će biti realiziran u 2019. godini. Osim toga, napravljeno je i prometno rješenje Trga svetog Šimuna u Markuševcu vrijedno 2 milijuna kuna.

No, ono što zadaje glavobolju stanovnicima Markuševca su divlje svinje.

– Dvadesetak svinja spustilo se u sami centar Markuševca, imamo i snimke. S ovim problemom intenzivno ćemo se baviti šest mjeseci, a u pregovorima smo s lovcima i Ministarstvom kako bi smo uspjeli riješiti problem koji ugrožava stanovnike Podsljemena – dodao je Kompesak.