KVIZ ZNANJA O NIKOLI TESLI: Rekordan broj natjecatelj svih dobnih skupina

Deveti put zaredom, organizirano je natjecanje za Godišnju nagradu Nikola Tesla- Genij za budućnost, na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

– Naš fakultet spada u područje tehničkih znanosti te držimo do toga, dok su nam studenti još u kući, da imaju priliku sudjelovati u ovom kvizu, kojim se ne vrednuje samo znanje fizike nego i znanje o Nikoli Tesli. Ove godine imamo i svoju kandidatkinju, koje se ujedno i preziva Tesla – izjavila je Sandra Bischof, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Osim njihove kandidatkinje poznatog prezimena, za kviz općeg znanja i znanja iz fizike prijavilo se preko 130 đaka i studenata, ali to nisu jedine kategorije.

– Imamo natjecanje i u projektu, u dvije kategorije. U jednu kategoriju spadaju replika ili uporabni predmeti inspirirani Nikolom Teslom, a druga kategorija su prošireni projekti iz područja kojim se Tesla bavio. Projekti su došli, za tjedan dana sastat će se komisija, odnosno naš ocjenjivački sud koji će i ocijeniti testove. Projekti nisu samo fizičke osobe, đaci i studenti, projekti su kompanije, tako da imamo projekt koji dolazi iz Njemačke. Doista počašćeni što smo prepoznati za ovu nagradu, ne samo širom Hrvatske, već i izvana – objasnila je Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla- Genij za budućnost.

Iz godine u godinu zanimanje mladih za ovakva natjecanja sve je veće i izvan granica Lijepe naše. Pobjednik Godišnje nagrade bit će proglašen 10. srpnja, na Dan Nikole Tesle.