Dodijeljene stipendije novim stipendistima Zagrebačke županije

Zagrebačka županija će u školskoj i akademskoj godini 2022./2023. imati 75 novih stipendista – 45 učenika i 30 studenta, a stipendiranje nastavlja 138 mladih koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja. Stipendije za učenike mjesečno iznose 600 kuna, a za studente 1200 kuna. Isplaćivat će se svih dvanaest mjeseci u godini za što je osigurano 2.120.000,00 kuna.

Od ukupno 45 stipendija za učenike, 20 ih je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 25 stipendija, od čega 10 za deficitarna zanimanja

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović čestitao je stipendistima te istaknuo kako je ulaganje u obrazovanje i mlade, ulaganje u budućnost. „Kada govorimo o školstvu u Zagrebačkoj županiji često govorimo o ulaganjima u kapitalne investicije, da smo po tome u samom vrhu u Republici Hrvatskoj, no naša najveća snaga ste vi, studenti i učenici“, naglasio je Tomljenović, dodavši kako stipendije osim učenicima i studentima uvelike pomažu i roditeljima u kućnim budžetima.

Koliko stipendije znače županijskim stipendistima naglasila je ovogodišnja dobitnica Gabrijela Buljan, studentica 6. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu. „Ova stipendija mi puno znači jer je ovo prvi put da sam dobila nagradu za svoj uloženi trud. Inače moj trud služi kao osiguranje za uspjeh u budućnosti, ali nikada nisam dobila neko priznanje kao nagradu tako da mi ova stipendija puno znači“, priznala je Gabrijela.

 

 

ČLANAK NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.