Dijeli se građevinski materijal, evo gdje ga možete potražiti

Podjela započinje u Gradskoj četvrti Sesvete u subotu 18. travnja 2020., a na ostalim lokacijama naredni tjedan.

Foto: Ivan Novosel

Grad Zagreb poziva građane kojima je potrebna žurna pomoć sanacije oštećenja od potresa da preuzmu građevinski materijal na pet punktova – privremenih skladišta. Ova mjera pomoći namijenjena je prvenstveno za vlasnike onih stambenih objekata koji sa sanacijom manjih oštećenja mogu nastaviti normalno živjeti u svojim objektima, kako za građane gradskih četvrti najpogođenijih potresom (Donji grad, Gornji grad-Medveščak, Gornja Dubrava, Podsljeme i Sesvete) tako i za građane ostalih gradskih četvrti pogođenih potresom.

Građani će prilikom preuzimanja manje količine građevinskog materijala za nužnu sanaciju svojih objekata trebati potpisati izjavu o preuzetoj količini građevinskog materijala te izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva. Podjela građevinskog materijala vršiti će se putem članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora uz pomoć službenika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, a osnova podjele će biti podaci prikupljeni od Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata te podataka prikupljenih od članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora o objektima oštećenim u potresu u Gradu Zagrebu. Građani najpogođenijih gradskih četvrti građevinski materijal preuzimaju na dolje navedenim lokacijama. Građani iz gradskih četvrti koje nisu dolje navedene mogu se javiti u sjedište svoje gradske četvrti, gdje će se zahtjev razmotriti i proslijediti u Gradski ured za mjesnu samoupravu, te će nakon provedene procedure biti obavješteni o preuzimanju građevinskog materijala.

1. Gradska četvrt Sesvete – DVD Kučilovina
2. Gradska četvrt Donji grad – VII. I XVI. Gimnazija u Križanićevoj
3. Gradska četvrt Gornji grad – Medveščak i Gradska četvrt Črnomerec – parkiralište kod
krematorija Mirogoj
4. Gradska četvrt Gornja Dubrava i Gradska četvrt Maksimir – Osnovna škola Granešina, uz
sportsku dvoranu
5. Gradska četvrt Podsljeme – Osnovna škola Vidovec i Osnovna škola Markuševec
svaki dan od 10,00 do 18,00 sati.

Podjela započinje u Gradskoj četvrti Sesvete u subotu 18. travnja 2020., a na ostalim lokacijama naredni tjedan. Točan termin objaviti će se pravovremeno po završetku postupka nabave.

Raspoloživ građevinski materijal:

– crijep (Kontinetal plus, Biber, Jupite i sljemenjaci s kopčom)
– drvena građa (jelove letve, štafle i daske duljine 4 metra)
– čavli za drvo (tri dimenzije)
– krovna folija (vodnonepropusna troslojna folija otporna na UV zračenje dim. 1,5 x 50m)
– mort za zidanje
– opeka (puna opeka i blok opeka u dvije dimenzije)

Na kraju valja naglasiti da s obzirom da se radi o hitnoj sanaciji manjih oštećenja, apeliramo na građane da budu racionalni u svojim zahtjevima te da traže samo onoliko materijala koliko je nužno za sanaciju najurgentnijih oštećenja, kako bi što više građana moglo iskoristiti ovu pomoć.