Daruvarska turistička ponuda u srcu Zagreba

Na Cvjetnom trgu predstavljena je turistička ponuda destinacije Daruvar – Papuk. Posjetitelji su imali priliku isprobati domaće daruvarsko vino, sir i pivo

Već tradicionalno dva puta godišnje, u svibnju i listopadu, Grad Daruvar predstavlja svoju turističku i gastronomsku ponudu u našoj metropoli.

– Predstavljamo dvije vinske manifestacije, Vinodar i Martinje, ali osim toga promoviramo i cijelu destinaciju Daruvara. Tu su svi bitni turistički kapaciteti koje mi kao grad imamo. Osim toga, doveli smo naše OPG-ovce i to one koji se ozbiljno bave tim poslom – izjavio je Ratko Vuković, voditelj Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Daruvara.

Premda najviše Zagrepčana posjećuje Daruvar zbog čuvenih toplica, u zadnjih par godina privlače ih i drugi sadržaji, od kojih su neki bili izloženi na štandovima.

– Mi konkretno nudimo med, ali tu su i dobro poznato daruvarsko vino, sirevi, pivo. Zagrepčani iz prve ruke mogu iskusiti kompletnu gastro ponudu Daruvara – objasnila je Milena Kelemin, jedna od izlagačica.

Interes za ovakvom vrstom sajmova velik je već šestu godinu zaredom, a Grad Zagreb kao ponosni domaćin to je prepoznao.

– Naši prijatelji iz Daruvara donijeli su, u epicentar grada, sve ono što njihov grad  ima i nudi, od OPG-ova, toplica i turističke ponude, do jednog od najkvalitetnijih vina u Hrvatskoj. Ako se Austro-ugarsko plemstvo u drugom stoljeću liječilo u toplicama u Daruvaru, onda preporučujem svima da odu u tamo. Sretan sam da Grad Zagreb ide u susret našim ljudima iz Daruvara kako bi ovdje mogli ponuditi ono najbolje što imaju – zaključio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ako niste stigli razgledati sve što je Daruvar predstavio u centru Zagreba, svakako se pridružite tisućama Zagrepčana, koji ga na godišnjoj razini posjećuju.