Gradi se novi pothodnik između NSK i fontana

Zagrebačke fontane postat će dostupne još većem broju promatrača i slučajnih prolaznika. Naime, u roku od pola godine izgradit će se još jedan pothodnik koji će biti prilagođen i osobama s invaliditetom

Započela je gradnja novog pothodnika na zapadnoj strani Ulice Hrvatske bratske zajednice, odnosno između Nacionalne sveučilišne knjižnice i najpopularnijih zagrebačkih fontana.

– Napravit ćemo novi, odnosno drugi ulaz na prostor zagrebačkih fontana. Novi pothodnik će se nalaziti kraj naše kontrolne sobe i bit će opremljen dvokrakom invalidskom rampom. Radovi će trajati 6 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 2,5 milijuna kuna bez PDV-a – rekao je Ivica Blažun, voditelj Odjela za građenje komunalne infrastrukture Grada Zagreba.

Svjestan važnosti ovog projekta za sve stanovnike Zagreba, a pogotovo za Trnjane, radove je otvorio gradonačelnik Milan Bandić.

– Ovo je centar Trnja i nakon ovih investicija postat će centar Trnja u pravom smislu te riječi. U roku od 6 mjeseci ovaj prostor će postati okupljalište ne samo stanovnika Trnja, nego cijelog Zagreba. Fontane predstavljaju jednu posebnu točku Grada Zagreba, a ovim projektom one će dobiti još više na svom značenju – dodao je Mato Bartoluci, predsjednik VGČ Trnje.