Floraart “raste” iz godine u godinu: Na Bundeku do 14. svibnja okuplja 222 izlagača

Od 8. do 14. svibnja svi zaljubljenici u hortikulturu ponovno će moći uživati u Međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart na Bundeku. Mnoštvo događanja čine pozivnicu koju će rijetko tko moći odbiti

Bundek je ponovno u punom cvatu. Punih sedam dana, od 8. do 14. svibnja, jedan od najljepših zagrebačkih zelenih prostora bit će pozornica međunarodnog hortikulturalnog događaja. Riječ je o međunarodnoj vrtnoj izloži Floraart koja ove godine slavi svoj 52. rođendan.

– Od onog malog sajma na Gornjem gradu, preko Prisavlja, Boćarskoga doma, stigli smo do Bundeka. Izrasli smo u najveću i najljepšu cvjetnu manifestaciju u ovom dijelu Europe – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Sve posjetitelje Bundeka, od onih najmlađih do najstarijih, očekuje mnoštvo događanja.

– Svi naši izlagači, vrijedne ruke hrvatskih i europskih vrtlara, prepoznali su ovu manifestaciju kao mjesto gdje mogu prezentirati sva svoja dostignuća i ono što najbolje znaju raditi. Riječ je o njih 222, a svi naši sugrađani i svi posjetitelji mogu besplatno pohoditi ovu izložbu – naveo je Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac.

Osim prilike da kupite cvijeće i saznate sve što vas zanima o hortikulturi, moći ćete uživati u bogatom glazbeno-zabavnom programu, natjecanjima u aranžiranju cvijeća, stručnim predavanjima, dječjem kutku. Osim na Bundeku, Floraart se proširio i na sam centar grada, odnosno tunel Grič.

Vremena da posjetite Floraart imate do nedjelje 14. svibnja, a svim zainteresiranima organizatori poručuju:

– Uživajte u izložbi, stvarajte nove uspomene, doznajte najkorisnije informacije o hortikulturi i to ugradite u vrtlarske avanture, te uz cofee to go ponesite i flower to go.