Čistoća je posljednjih godina kupovala nove kamione

Za svoj 95. rođendan u lipnju 2018., Čistoća je predstavila 60 novih vozila različite namjene, dok je u 2019. godini u Čistoću stiglo 65 novih kamiona.

“Ovo je još jedna u nizu laži s kojima se sustavno obmanjuje javnost od strane čelnika zagrebačke gradske uprave, a sve s ciljem kako bi se oslobodili svake odgovornosti na koju su se obvezali sugrađanima”, poručuje Ivica Lovrić, savjetnik gradonačelnika Grada Zagreba.

Neslužbeno doznajemo da je Čistoća danas u problemima zbog nekorektnog održavanja voznog parka Čistoće. Navodno je više od 40 posto kamiona izvan funkcije, tvrde radnici Čistoće.

“Znamo da nije proveden natječaj za rezervne dijelove i da se kamioni ne održavaju godinu dana. Prošlu su zimu kamioni Čistoće vozili s ljetnim gumama – naravno da vozači ne žele raditi u takvim uvjetima i da zaposlenici odlaze, te je Čistoću napustilo preko 50 vozača i operativnih radnika.”

Umjesto održavanja vlastitih vozila, Čistoća je nedavno uzela u najam jedno vozilo za odvoz otpada do 15. prosinca 2022. Najam tog vozila mjesečno stoji čak 32 tisuće kuna.