Osnovna škola Rudeš kroz neko bi vrijeme trebala dobiti vanjsko igralište

Čeka se lokacijska dozvola i rješenje imovinsko pravnih odnosa

Osnovna škola Rudeš napokon će dobiti vanjsko igralište. No, tek nakon što se ishodi lokacijska dozvola te riješe imovinsko pravni odnosi za dio parcele koja nije u vlasništvu Grada.

– Jedan dio ove površine je u vlasništvu Grada Zagreba, a drugi dio u privatnom vlasništvu. Kada to riješimo konačno ćemo dobiti igralište kakvo Rudeš i zaslužuje – kazao je gradski zastupnik Tomislav Stojak.

Osnovna škola Rudeš trenutno broji 655 učenika, a osim djece iz Rudeša, školu pohađaju i djeca iz okolnih naselja, stoga je uz već postojeću dvoranu, vanjsko igralište nužno – istaknula je ravnateljica škole.

– Školsku smo dvoranu dobili 1998. godine i od tada čekamo svoje vanjsko igralište. Ono nam je jako važno iz još jednog razloga, a taj je da naša djeca sve više sjede, često su za računalima, fizički su neaktivna… Aktivnosti, koje će se odvijati vani na igralištu, bit će veliki poticaj da samim time razvijamo tjelesne i zdravstvene aktivnosti naših učenika – rekla je Anđelka Jalušić.

Inicijativu MO Rudeš Grad je prihvatio pozitivno i počeo rješavati potrebnu dokumentaciju.

– Ovo smo postigli svi zajedno, u dogovoru s ravnateljicom i članovima VMO Rudeš, uz podršku sportskih klubova, ali i uz podršku naše Župe sv. Ane – izjavio je predsjednik VMO Rudeš Igor Dundjer na što je Tomislav Stojak dodao da je ovo izvrstan primjer kako bi lokalna samouprava zapravo trebala funkcionirati.