Branitelji u Sv. Nedjelji dobili novi prostor

Autor: Radiosvn.com 3/15/2010 15:16

Svetonedjeljski klub hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja 12. ožujka priredio je malu svečanost u povodu useljenja u svoj novi prostor, koji im je na Rimskom trgu 1 u Kerestincu ustupio Grad Sveta Nedjelja.

Klub liječenih od PTSP-a Svete Nedjelje nastao je u okrilju Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Zagrebačke županije, koja je 2003. godine osnovana s ciljem otklanjanja posljedica kod oboljelih preko druženja i međusobne pomoći, pomoći u psihosocijalnoj reintegraciji putem centra za hrvatske branitelje i članove njihove obitelji, zaštite statusa i promicanja interesa i ciljeva članstva te svih sudionika i stradalnika Domovinskog rata i tome slično.

Kreativno-terapijska radionica, začeta u Svetoj Nedjelji, jedan je od programa i oblika samopomoći članova kluba. Kako kaže njezin voditelj i predsjednik kluba Nedjeljko Tušek, koji je sve svoje kreativne sposobnosti i iskustvo te umjetnički dar uložio u pokretanje radionice, pokazalo se da druženje u radnom ozračju potiče stvaranje pozitivne slike o sebi i osjećaj korisnosti u svakodnevnom životu.

Vodeći program ove male svečanosti, dopredsjednik svetonedeljskog kluba Željko Bego zahvalio je ponajprije Gradu Svetoj Nedjelji i Zagrebačkoj županiji te donatorima na svoj dosadašnjoj pomoći i potpori.