Izložba Vlaste Delimar na pročelju SC-a

Autor:: Tanja Molvarec 3/15/2010 15:24

Izložba Vlaste Delimar u sklopu serije ‘Ploha/Surface’, u mediju billboarda, na lokaciji Studentski centar izložena je od danas. S obzirom da su radovi izloženi na pročelju Studentskog centra, izložba se može pogledati i način drive-in kina s obližnjeg parkirališta ili pak iz tramvaja.

´Slike i riječi koji nas okružuju, s nama sužive u javnom prostoru i obraćaju nam se, ciljaju na našu potrebu za dodatnom vrijednosti, pobuđuju žudnju, oblikuju nuždu stilističkog izbora stavljajući nas u ulogu potrošača`, stoji u opisu izložbe.

Poslovična tvrdnja kako jedna slika vrijedi više od tisuću riječi, polazište je kulture slika u kojoj jesmo, masovne proizvodnje slika koje određuju naš identitet, navike i običaje, dominacije osjetilne spoznaje koja se ne prenosi pojmom iako, istodobno, tekst ima veliku moć. U doba virtualne komunikacije odnos dvoje ljudi može trajati, razvijati se i umrijeti kroz napisane riječi.

Autorica serije Ploha/Površina ili Plane/Surface je Silva Kalčić, u organizaciji Kulture promjene Studentskog centra, Zagreb.