Bandić: Od Zagreba stvaramo civiliziranu europsku metropolu

Milan Bandić komentirao je optužbe o uvođenju pripadnika zastupnika nacionalnih manjina u Gradsku skupštinu kao dio predizborne kampanje

Gradonačelnik Milan Bandić 27. veljače, podnio je prijedlog za promjenu Statuta Grada Zagreba, u kojem predlaže uvođenje zastupnika nacionalnih manjina u Gradsku skupštinu. Bandić je odgovorio na komentare koji ga optužuju da je to samo predizborni trik.

– Moj najveći projekt, koji sam napravio u zadnjih 17 godina, nisu samo projekti koje smo realizirali sa našim sugrađanima, već smo od Zagreba napravili istinsku europsku metropolu, otvorenu poput Beča, multikulturalnu, multietičnu i multikonfesionalnu. Izražavamo samo primjenu zakona koji vrijedi i u Saboru. U Hrvatskom saboru imamo osam pripadnika nacionalnih manjina. Po ovom prijedlogu, koji sam inicirao, sukladno zakonu, u Gradskoj skupštini bi bilo šest. To je civilizacijski iskorak. Ako to zastupnici budu prepoznali i potvrdili bit će, ako ne bude, bio je vrijedan pokušaj. Ali jednog dana ćemo to napraviti ili sad ili poslije izbora. Ja mislim da će to biti odraz raspoloženja Zagrepčana, a Zagrepčani su topli ljudi koji integriraju, koji pozitivno emitiraju i koji su na civilizacijskoj razini razvijenih europskih metropola – objasnio je Bandić.