Bandić: HSS-ovci idu na moju listu, a ne svoju

Milan Bandić i Darko Vuletić

Autor: Sanjin ŠpanovićAutor:: Stjepan Marković 11/4/2011 12:44

Milan Bandić krajem idućeg tjedna predstavit će svoj izborni program i ljude na listama, potvrdio nam je jedan njegov bliski suradnik. Bandić će, to je izgledno, ići u samo u četiri izborne jedine u Zagrebu kako bi se time pozicionirao za nadolazeće lokalne izbore 2013. u Zagrebu.

Bandić je uvjeren, kažu nam njegovi suradnici, kako ga se neće smjenjivati godinu dana uoči redovnih izbora.

– Njegov program biti će u deset točaka. Gotov je i sada se grafički prelama i priprema – kaže nam naš sugovornik.

Bandić nositelj svih lista

Okosnica programa bit će decentralizacija, borba protiv korupcije te stavljanje malog čovjeka za kojega se velike stranke ne brinu.

Kako doznajemo, Bandić je odredio da on bude nositelj svih lista. U prvoj izbornoj jedinici bit će i prvi na listi, a iza njega drugi će biti Darko Vuletić, predsjednik HSS-a, ali ne s tom funkcijom.

Ove informacije potvrdio je i sam Bandić koji je danas gostovao u emisiji radija 101. Na pitanje novinara o suradnji s HSS-om, kazao je kako će Vuletić biti na njegovoj listi na drugom mjestu.

Ove informacije se poklapaju s onim što je nama rekao naš izvor.

– Bandić vam je svima točno govorio da on ne ide ni s kim na izbore. Ali niste ga pitali ide li netko s njim – sa smijehom će naš sugovornik.

Na listi Stijena pet HSS-ovaca

– HSS-ovih pet članova kao pojedinci idu na našu listu Stijena. Sada je HSS-u važno iskomunicirati sa svojim članovima i biračima, te potencijalnim biračima, da je to i njihova lista i da je to njihov izbor za zaokružiti – nastavlja sugovornik koji je uvjeren kako u situaciji poljuljanog raspoloženja dijela konzervativnih birača razočaranih u HDZ, zajednička sinergija Milana Bandića i HSS-a može skupiti dovoljno glasova za prelazak mandata u prvoj izbornoj jedinici.

U drugoj izbornoj jedinici Bandićevu listu predvodit će dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević, u šestoj izbornoj prvi će biti Miodrag Demo, a u sedmoj pročelnik za financije Slavko Kojić.