Šprem: Nismo uspjeli liberalizirati taksi tržište

Autor: 11/4/2011 13:47

Godinu dana nakon što je Gradska skupština većinom glasova donijela odluku o liberalizaciji taksi tržišta u Zagrebu, njen predsjednik Boris Šprem priznao je kako ideja o jeftinijem i dostupnijem taksi prijevozu na kraju nije zaživjela kao što su planirali.

-.-Bruno Konjević / CROPIX -.-– Prvi put kažem javno, poslije one borbe koju smo imali prošle godine, nismo ostvarili cilj koji smo trebali ostvariti, a to je da taksi usluga bude jeftinija, i da bude nadohvat građanima Zagreba – rekao je Šprem.

Istaknuo je gotovo nevjerojatan podatak da Taxi Cammeo svakog dana zabilježi 40 tisuća poziva građana koji se žele voziti, no zbog premalog broja vozila tog prijevoznika, na kraju se ipak moraju odlučiti za konkurenciju.

– Vi sad imate situaciju da je u gradu Zagrebu 1220 vozila s jedne strane, od kojih je 120 od gospodina Zubaka s prosječnom cijenom od 43 kune za pet kilometara i Radio Taksi Zagreb od 58 do 60 kuna. Cammeo 30 kuna, ali Cammeo ima samo 75 vozila – kazao je Šprem.

Zaključio je kako je borba za jeftiniji taksi, kojim bi se između ostalog smanjile i gužve u gradskom središtu, tek počela.