Bandić će političkom napuhanku, trgovcu i antitalentu održati lekciju

Autor: Sanjin Španović, FOTO: Jabuka TV 12/14/2015 13:20

Što vrijeme više prolazi u ovoj ludnici oko Mosta i formiranja Vlade i kako gledam i iščitavamo nervozu na licima političkog anfalbeta i antitalenta Davora Bernardića (SDP), magistra političke trgovine (sa skorišnjim doktoratom) Darinka Kosora (HSLS) i političkog napuhanka bez pokrića Andrije Mikulića (HDZ) moram priznati kako priželjkujem da se sve odgodi oko Sabora za iza Božića.

Jer zapravo će, ako scenarij sastavljanja Vlade bude potpuno neizvjestan, biti enormni gušt idućeg utorka, 22. prosinca pratiti sjednicu Skupštine i izglasavanje novog proračuna za iduću godinu znajući da glasanje protiv ne dovodi do izglednih novih izbora u Zagrebu, nego i zatvaranje vrata Bandićevoj podršci sa svoja dva mandata u Saboru.

To kako će se tomu svemu postaviti SDP i HDZ, te Bandićevi dojučerašnji partneri HSLS-HSS će biti ogledalo njihovih političkih vrijednosti, ovisnosti o političkom vrhu koji ih je tu postavio i kojem ponizno dahću i laju i prava slika koliko je njima stalo do Grada, a koliko do foteljica i nakdnadica od 1300 kuna mjesečno i još toliko po sjednici Odbora.

Lako je glasati kad znaš je li Bandić u Saboru uz tebe ili protiv tebe, a što ako to ne znaš.

Već se vidjelo sramotno ponašanje Mikulićeve HDZ bojne na zadnjoj sjednici gdje su procijenili ne da u milijunskom gradu nema problema o kojima treba pričati i na koje treba ukazivati jer bi to Bandiću dalo vjetar u leđa i PR, već da su zbog vlasti u državi spremni potpuno skinuti gaće Milanu.

Zajedno sa svojim koalicijskim kolegom, ali ne i prijateljem Kosorom čiju je fotelju predsjednika Skupštine Mikulić opasno zapikirao nadajući se koaliciji s Bandićem i da neće morati, doduše potpuno bezuspješno, glumit gradonačelniku neku oporbu. Naporno je to njemu kada ne zna.

A taj Kosor po radio nastupima pljuje po uhljebljivanjima, glumi lažnu moralnu vertikalu i priča o zapošljavanjima, a dva njega vodeća čovjeka u klubu zastupnika, predsjednik Kluba i HSS-a Zagreba Nenad Matić i HSLS-a Zagreba Alen Ostojić se zapošljavaju u Holdingu na visoke pozicije mimo ikakvog natječaja, ali i logike.

Nisam fan Milana Bandića. Njegovu politiku upravljanja gradom smatram stihijskom, štetnom i promašenom, ali s ovakvom oporbom teško da se više i može može očekivati.

Zato će biti gušt gledati kako Bandić tu ovisnost SDP-ovaca, HDZ-ovaca i ostalih o stranačkim središnjicama i svojim foteljicama iskorištava i izvrgava podsmijehu i ruglu jasno dajući do znanja da mu oni nisu ni a od alternative. Bandić će se na njima doslovno iživjeti i opet oživjeti unatoč USKOK-u i padu svoje popularnosti.

Nažalost, on je najmanje loš kraj ovakvih napuhanih, antitalentiranih i sitnih trgovaca. Zajednička su im ega koja pune kroz svoje komplekse koje im usađuju oni iznad o kojima su toliko ovisni.