Na Znanstvenom pikniku u Zagrebu preko 50.000 posjetitelja

Autor: S.S., FOTO: Ratko Mavar 12/14/2015 10:39

Četvrtu godinu uzastopce zagrebački je Znanstveni piknik, najveća manifestacija pularizacije znanosti u široj regiji ostavio potpun dojam i oborio nove rekorde. Uz to što je ove godine po prvi puta trajao dva dana, okupio je i najveći broj znanstvenih edukatora – njih čak pet stotina iz pedesetak organizacija, institucija, škola i muzeja. Na Pikniku su svoje edukacijske vještine uz domaće sudionike predstavili i gosti iz Italije, Poljske, Nizozemske, Srbije, Slovenije i Malezije. Posjetili su ga mali i veliki, više ili manje zainteresirani za znanost, ali svi su s njega odlazili jednako oduševljeni dojmovima.

– Sljedeće godine očekujemo još veći piknik, iako nas je ovaj oborio s nogu. Edukatori su vrlo vješti u pojašnjavanju, a najvažnije je da sve zvuči jako zabavno. Drugi put smo ovdje, a od sada postajemo redovni gosti. Hvala vam za ovako iznimnu manifestaciju znanosti – izjavio je tata Dinko u pratnji šestogodišnje Laure i trinaestogodišnjeg Filipa koji su posjetili Piknik na Zagrebačkom velesajmu.

Organizatori su ‘znanstveno procijenili’ da je manifestaciju posjetilo preko 50 tisuća posjetitelja, kako vrtići i škole organizirano, tako i Zagrepčani s djecom, kao i gosti grada koji su mnogi potegnuli iz udaljenijih destinacija kako bi uživali u pokusima, predavanjima, radionicama i znanstvenim demonstracijama.

Ovogodišnji Znanstveni Piknik održan je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i glavnim pokroviteljstvom Grada Zagreba. Partneri organizatora bili su Mreža popularizatora znanosti, Institut Ruđer Bošković, CARNet . Ljetna tvornica znanosti i radijska emisija Znanost na eteru.

– Zahvaljujemo svim edukatorima, volonterima i posjetiteljima na podršci svojim sudjelovanjem i dolaskom – javila je Martina Kefeček, predsjednica Udruge profesor Baltazar ispred  organizatora Znanstvenog piknika.